x

Bjonko (MKD/DK)

D. 04.04.2015 Kl. 22:00

Klarinettisten Bjonko Stosic og hans orkester har gennem mange år været et af de førende navne på den nordiske balkanscene. I anledning af Bjonkos nye album "Running Horses" vender de nu tilbage til Global for at levere endnu et brag af en koncert.

På "Running Horses" forener Bjonko på original vis traditionerne fra Balkan med en moderne urban lyd inspireret af den københavnske musikscene. Pladen har været undervejs i et år og størstedelen af de ti numre er skrevet, produceret og arrangeret af Bjonko selv. Udover sit faste liveband har Bjonko allieret sig med rapperen Klamfyr fra den danske hiphop-gruppe Suspekt, Mika Vandborg fra rockbandet Electric Guitars og det nordiske vokalensemble IKI.

Bjonko udtaler: “Det har været en spændende process at blande min musikalske arv fra Balkan og den moderne arv fra den danske mainstream-musik på en plade, der genspejler mit liv. Alt sammen med nogle af de fedeste kunstnere fra begge verdener.”

Bjonko har baggrund i balkanmusik af den type, der har gjort filmen Underground til kult og Guca Festival i Serbien til et internationalt tilløbsstykke for brassfans. Repertoiret spænder fra gnistrende hurtige kædedanse til funky orientalske rytmer, der ornamenteres med skærende soloer efter alle kunstens regler. I en anmeldelse af en koncert i 2013 skrev Gaffa blandt andet, at den "mesterlige klarinetist Bjonko Stosic kom forbi med sit orkester og hensatte alle i en dansende ekstase, der var hjemlandet Makedonien værdigt."

Til koncerten optræder Bjonko med sit fremragende liveband, der tæller trompet, harmonika, guitar, bas, trommer og sangerinden Elina Todorova. Vokalensemblet IKI står for opvarmningen.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=o43WxL3VfBA

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.

Billetter i forsalg: 80 kr. (inkl. gebyr): http://www.billetboxen.dk/event.php?cat&id=2059
Pris i døren: 80 kr. / Studerende: 60 kr.