x
Spain + support Ida Wenøe

Spain + support Ida Wenøe

D. 06.03.2015 Kl. 21:30

Det bliver i familien. Josh Haden er søn af den banebrydende jazzbassist, Charlie Haden, og han spiller det samme instrument som faren samt synger i sit eget band, Spain.

Haden junior gør sig dog ikke i jazz som senior, men derimod i stemningsfuld slowcore og drømmepop, som man første gang kunne høre på 1995-debuten, 'The Blue Moods of Spain'.

Det var et album, der lagde sig i den bølge, som Galaxie 500, Low og Codeine havde sat i gang i, men også med American Music Clubs indadvendte stil. Og det var ingen tilfældighed, at Spain i de år turnerede med Cocteau Twins.

Året efter debuten fortolkede selveste Johnny Cash Spain-sangen 'Spiritual' på sin'Unchained'-plade, og instruktøren Wim Wenders brugte Hadens musik i sin film, 'The End of Violence'.

Et par plader og Europa-turnéer senere trak Josh Haden dog stikket for bandet, indtil han i slutningen af 00'erne reaktiverede det med nye musikere, blandt andre guitarist Daniel Brummel (Ozma) og udgav 'The Soul of Spain' i 2012.

På pladen fokuserede Josh Haden mere på familien. Eksempelvis spillede hans trillingesøstre, Petra, Rachel og Tanya, med, og Spain vendte samme år tilbage til Europa for første gang i mere end et årti, og optrådte i København og Aarhus.

I starten af 2014 udkom 'Sargent Place', Spains seneste album, som også indeholder Charlie Hadens sidste optræden på plade i sangen 'You and I'. Han døde i juli 2014.