x

Woima Collective (GER)

D. 11.04.2015 Kl. 22:00

Woima Collective er et 9-mand stort orkester fra Berlin med en forkærlighed for farverige og skæve etiopiske skalaer, larmende free jazz, rare grooves, 60’er funk og afrikanske rytmer. Med trommer, percussion, bas, to guitarer, keys og fire blæsere forener orkestret på forunderlig vis alle disse inspirationer og skaber deres egen unikke lyd.

Bandet blev samlet i 2009 af saxofonisten Johannes Schleiermacher, som inden da havde været på flere rejser i Afrika. Her var han blevet inspireret af livet, kulturen, musikerne han spillede med og ikke mindst mødet med en af hovedmændene bag “ethio-jazz” - legendariske Mulatu Astatke. Tilbage i Berlin følte Schleiermacher sig kaldet til at give sit eget bud på den musik, han havde mødt på sin vej. Han samlede en gruppe musikere - de fleste af dem fra det banebrydende funk-kollektiv The Poets of Rhythm - og Woima Collective var en realitet.

Woima Collective udgav i 2010 debutalbummet "Tezeta", der fik rigtig god opmærksomhed på den internationale afrobeat- og funkscene. Sidenhen har orkestret blandt andet optrådt med afrobeat-legenden Tony Allen, og sidste år udkom deres andet album "Frou Frou Rokko" på det anerkendte hollandske pladeselskab Kindred Spirits, der også udgiver Allens plader. "Frou Frou Rokko" er inspireret af en tre måneder lang rejse, som Schleiermacher foretog gennem Morocco, Mali og Senegal. På denne baggrund er orkestret dykket endnu dybere i deres udforskning af beslægtede rytmer og grooves på tværs af det afrikanske kontinent.

Det er anden gang Woima Collective spiller på Global.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=FGmsQ04WYW0

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.
Billetter i forsalg: 90 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetboxen.dk/event.php?id=2109
Pris i døren: 90 kr. / Studerende: 70 kr.