x

Fendika (ETH)

D. 18.04.2015 Kl. 22:00

Fendika er en gruppe azmari-musikere og dansere fra Etiopiens hovedstad, Addis Ababa. Ført an af danseren Melaku Belay tager de publikum med på en kulturel rejse rundt til alle hjørner af Etiopien for at vise bredden og dybden i landets musiktraditioner. Efter deres fantastiske koncerter på Roskilde Festival og Global sidste år lægger Fendika nu igen vejen forbi Danmark med deres ekstraordinært opløftende liveshow.

Fendika blev dannet i 2009 af Melaku Belay, og ensemblet har base på hans berømte musikklub Fendika Azmari Bet i Addis Ababa. I den etiopiske kultur er en azmari bet et samlingssted, hvor folk kommer for at blive underholdt, oplyst og spøgefuldt provokeret af azmari-musikere og dansere, der optræder for drikkepenge.

Melaku er en af Etiopiens førende dansere og er især kendt for sin fortolkning af eskesta, en traditionel trancedans, hvis bevægelser kan genkendes i hiphop og breakdance. Han har rejst i hele Etiopien og på sin vej lært dansetraditionerne fra 80 forskellige stammer. Den tilhørende musik fremføres på det traditionelle strengeinstrument masinko og trommerne kebero, mens sangerinden Nardos Tesfaw bidrager med højtsvungne vokaler med de karakteristiske knæk på stemmen fra den etiopiske tradition.

Fendika har flere gange turneret internationalt med stor succes. Om gruppens koncert på Roskilde Festival skrev Gaffas anmelder Torben Holleufer blandt andet:"...mage til livskraftig og veloplagt udveksling med sit publikum, er det længe siden, at jeg har set magen til."

Nu har man igen chancen for at blive opleve - og tage del i - stemningen fra Addis Ababas hedeste musikklub med Fendikas mesterlige dansere og musikere.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=4IO7sMJltzk#t=11

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.
Billetter i forsalg: 100 kr. inkl. gebyr:
http://www.billetboxen.dk/event.php?id=2073
Pris i døren 100 kr. / Studerende 80 kr.