x

Berliner Filharmonikernes Barokensemble
Musikhuset Aarhus
D. 11.12.2015 Kl. 20:00

Mestersolister spiller barok


Berliner Filharmoniker er kendt som et af verdens allerbedste symfoniorkestre. Til december kan mestersolister fra det verdensberømte orkester opleves i Musikhuset, når Berliner Barock Solisten spænder buen med streng takt, tempo og rytme. Det femten mand store ensemble er også kendt som Berliner Filharmonikernes Barokorkester. Med på scenen i Aarhus har det tyske barokorkester den internationalt anerkendte danske guitarist Peter Howard Jensen som solist.


Verdensberømte mestersolister

Fra Tokyo til Berlin, London og New York har ensemblet efterladt et uudsletteligt indtryk overalt, hvor de har optrådt. Ensemblets popularitet skyldes også kvaliteten af de kunstnere, der jævnligt gæster ensemblet: herunder Albrecht Mayer, Emmanuel Pahud, Thomas Quasthoff, og Christine Schäfer. Ensemblets aktiviteter er dokumenteret på talrige cd'er, der gennem årene har høstet flere Grammy og Echo priser.


Berliner Barock Solisten blev grundlagt i 1995 af Rainer Kussmaul og andre fremtrædende medlemmer af Berliner Filharmonikerne. Berliner Barock Solisten består udelukkende af mestersolister, der spiller på historiske men moderniserede instrumenter med buer fra forskellige perioder. Denne fleksibilitet, sammen med den ensartethed hvormed ensemblet spiller og tilstedeværelsen af førende solister fra "den tidlige musikscene", er næsten uden sidestykke internationalt. Resultatet er en moderne fortolkning, men uden modernisering.


Suverænt dansk islæt

Peter Howard Jensen regnes af kritikere og publikum som en af de fineste guitarister fra sin generation. Hans aktive karriere som solist i ensemblesammenhæng og som eneoptrædende, har bragt ham til alle musikkens større hovedstæder. Peter Howard Jensen er modtager af Kong Frederik og Dronning Ingrids Musiklegat for excellence i koncertopførelse og er som den eneste danske guitarist nogensinde blevet udgivet på det eksklusive plademærke Deutsche Grammophon.


Program:
J.S. Bach Konzert für Violine, Streicher und B.c. a-moll 15
BWV 1041


G.Ph. Telemann Konzert für 4 Violinen, Streicher und Gb A-Dur 7
TWV 54:A1


J.S. Bach Konzert für Gitarre, Streicher und B.c. E-Dur 18
BWV 1042


Pause


A. Corelli Sinfonia für Streicher Santa Beatrice dEste 1689 5
WoO 1


A. Vivaldi Konzert für Gitarre und Streicher op 3 No 3 7
G-Dur RV 310


Francesco Durante Concerto No 2 g-moll für Streicher 11


A. Vivaldi Concerto ripieno für Streicher und B.c. g-moll 6
RV 156


A. Vivaldi Konzert für Gitarre und Streicher in D, 10
RV 93


15 Berliner Barock Solister
Daniel Gaede: Violin og dirrigent
Peter Howard Jensen: Guitar
Varighed: 2 x 45 min.
Arrangør: Musikhuset Aarhus