x
Selvhenter + Le Cercle Des Mallissimalistes (Fr)

Selvhenter + Le Cercle Des Mallissimalistes (Fr)
JAZZHOUSE
D. 16.05.2015 Kl. 21:00

Inden turen går til en lang række af Europas store festivaler, giver Selvhenter klubkoncert i Jazzhouse. Med nylig andenplads til Nordic Music Prize og fremragende anmeldelser for deres seneste album, "Motions of Large Bodies", er Selvhenter blevet et uomgængeligt navn på den europæiske eksperimenterende musikscene og ikke mindst et sjældent engagerende live-bekendtskab. Franske Le Cercle des Mallissimalistes varmer op.

Fra at være et varmt tip på den danske undergrundsscene har Selvhenter efterhånden vokset sig til en af de mest vitalt eksperimenterende orkestre i Europa. Et band, der turnerer flittigt rundt, og som også internationalt har modtaget fremragende anmeldelser, ikke mindst for deres seneste album "Motions of Large Bodies", som også skaffede dem en fornem andenplads til den prestigefyldte Nordic Music Prize.

Selvhenter har optrådt på bl.a. Roskilde Festival. Copenhagen Jazz Festival, Iceland Airwaves og Königsberg Jazz Festival og også til sommer kan de opleves på en lang række markante festivaler i hele Europa. Men inden da er det lykkedes for Jazzhouse at få dem til at spille en klubkoncert i København.

Selvhenter er en del af kollektivet Eget Værelse med stærke forbindelser til Københavns vigtige eksperimentalscene Mayhem, hvor "Motions of Large Bodies" også er indspillet. De fem seje kvinder, der udgør bandet, slår også deres folder i bands som Pinkunoizu, Ymers Pizza, Frk. Jacobsen, Gud Er Kvinde, Diekmann, Valby Vokalgruppe og Choir Of Young Believers.

Ud over rocken og improvisationsmusikken finder Selvhenter inspiration i percussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien og ikke mindst den moderne minimalistiske kompositionsmusik. De to trommeslagere, Jaleh Negari (Pinkunoizu) og Anja Jacobsen (Kirsten Ketsjer, Valby Vokalgruppe) skaber stærke polyrytmiske mønstre, mens Sonja LaBianca (saxofon), Maria Bertel (trombone) og Maria Diekmann (violin) bærer de simple melodiske mønstre. Lyden er dog på ingen måde simpel, da effektpedaler gør den aggressiv, pågående og energisk.

Selvhenter byder ganske enkelt på en fænomenal live-oplevelse, til tider båret af buldrende droner og hidsig støj, men også med masser af fængende grooves, charme og en dybt engagerende spilleglæde. Det er ingen tilfældighed, at bandet fejrer triumfer rundt om i verden. Kom og bak op, når de spiller på hjemmebanen.

Til at varme op har Selvhenter inviteret det franske band Le Cercle des Mallissimalistes, der med inspiration fra den russiske kunstbevægelse, mallissimalismen, byder på tranceskabende og hypnotisk improv-rock.

 

Sagt om Selvhenter

"Beautiful, wild and poetic."
- All About Jazz

"Selvhenters superhelteevne er deres hele to trommeslagere Negari og Jacobsen, der binder den strittende herlighed sammen med dumpe, repetitive stammegrooves med umiddelbar kropslig appel – for så at opløse det hele igen i frenetiske freejazz-bækkener, der eksploderer i tusind retninger."
-
Information

"An absolute rockin' Danish outfit using material from extreme noise, free jazz and creative rock to build a sound and energy that is giving new perspectives on alternative music! Gushing and pumping drums that interacts with the distorted trombone and lays the fundament for the sax to move and create within. Inyourface and without compromises - using poetic beauty and complex structures as building blocks for their music."
- Mats Gustafsson