x
Dianne Reeves

Dianne Reeves
DR Koncerthuset
D. 11.07.2015 Kl. 20:00

I anledning af Copenhagen Jazz Festival 2015 vender Dianne Reeves tilbage med eget repertoire og nyvunden Grammy.

Hun er én af de allerstørste amerikanske jazzsangere, hun har lige vundet årets Grammy 2015 for Best Jazz Vocal Album, og så elsker hun København. Nu vender Dianne Reeves tilbage til sommer, hvor hun kan opleves i Koncertsalen under Copenhagen Jazz Festival 2015. Med eget band og repertoire fra det prisvindende album Beautiful Life, der er hendes første album i fem år.

Dianne Reeves er en yndet gæst i Danmark. Da hun sidst gæstede Copenhagen Jazz Festival i 2013 var det til stående ovationer og femstjernede anmeldelser i Politiken og Gaffa. Hun udnævnte den selv til den bedste på turnéen.

”Hun synger med en fuldstændig ubesværet elegance, og hendes foredrag forekommer så på en gang naturligt og fraseringsmæssigt perfekt, at det næsten ikke er til at fatte. Som en blidt tæmmet naturkraft strømmer tonerne fra hendes gyldne strube og stemmebånd. Og som lysspillet i en fejlfri diamant er spektret i hendes rækkevidde: Alle farver og nuancer åbenbarer sig på et eller andet tidspunkt. Dianne Reeves hylder musikken som en form for kommunikation og erkendelse, der overskrider grænser, køn, racer og optimalt set bringer mennesker i en optimal kontakt med sig selv og hinanden.” (Henrik Palle, Politiken. Om Dianne Reeves på Copenhagen Jazz Festival 2013)

Dianne Reeves gør musikken til sin egen – og live er hun en vokaloplevelse af de helt store, der altid formår at skabe en stærk kontakt med sit band, og som kan være både humoristisk, sejt swingende og smertefuldt nærværende.

Om Dianne Reeves:

Dianne Reeves (f. 1956) er gang på gang blevet udråbt til dronningen af amerikansk vokaljazz samt den direkte arvtager til legender som Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan. Reeves har - som den eneste nogensinde – vundet en Grammy (Best Jazz Vocal Album) tre år i træk. I år vandt hun den igen for albummet Beautiful Life.

Reeves har altid bevæget sig frit mellem jazz, pop, R&B og verdensmusik men hendes dybe rødder i jazzen er indiskutable, hvad enten hun synger rene standards eller fortolker numre af Peter Gabriel og Joni Mitchell. Som den stærkt engagerede musiker hun er, har hun i nyere tid turneret med projektet Sing The Truth!, en musikalsk hyldest til store kvindelige kunstnere og sangere gennem tiden. Selv har hun fulgt det roste soundtrack til Good Night, and Good Luck op med When You Know – en stærk og alsidig samling af kærlighedssange på Blue Note. Senest er kommet Beautiful Life, der låner elementer fra r'n'b, latin og pop og er lavet sammen med en stjernerække af gæstemusikere som fx Gregory Porter og Richard Bona. Albummet vandt med største selvfølgelighed Grammyen for årets vokaljazzalbum tidligere i år.

Justin Kauflin Trio + Special guest Henrik Bolberg TRIBUTE TO CLARK TERRY

Præsenteres i samarbejde med Ben Webster Fonden.

Clark Terry eller CT er en af de vigtigste skikkelser i jazzen gennem tiderne. En gigant, en gentleman og måske den vigtigste mentor nogensinde. Blandt hans elever er Quincy Jones, Miles Davis og i nyere tid opdagede han bl.a. Dianne Reeves. Han gav Ben Webster kælenavnet ”Frog” og var aktiv næsten helt frem til sin død som 93 årig i februar i år. I samarbejde med Ben Webster Fonden, som CT var æresmedlem af, hylder Copenhagen Jazz Festival denne store musiker ved at præsentere den unge blinde pianist Justin Kauflin som både er en lysende ny stjerne og elev af Clark Terry. Deres helt specielle forhold er portrætteret i den smukke og bevægende ”Keep On Keepin On”, produceret af Quincy Jones.

Henrik Bolberg(Flugelhorn), Justin Kauflin(piano), Christopher Smith(bass), Billy Williams(drums)

Copenhagen Jazz Festival i DR Koncerthuset

DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival byder velkommen til seks festlige festivaldage, både indendørs og udendørs, før, under og efter, lørdag 4 – lørdag 11. juli 2015 fra kl. 18.00. 

Line-uppet taler for sig selv: Herbie Hancock & Chick Corea, Brad Mehldau Trio, Dr. John, Dianne Reeves, Caetano Veloso & Gilberto Gil og The Savage Rose. Med seks koncerter i Koncertsalen på bare én uge, herunder bl.a. to legendariske duomøder og koncerter med nogle af genrens ypperligste, bliver der sat streg under, at DR Koncerthuset igen i år er den største scene ved dette års Copenhagen Jazz Festival. 

DR Koncerthuset Koncertsalen:

Lørdag 4/7, 20.00: BRAD MEHLDAU TRIO (US)
Søndag 5/7, 20.00: DR. JOHN (US)
Tirsdag 7/7, 20.00: SAVAGE ROSE (DK)
Onsdag 8/7, 20.00: CAETANO VELOSO & GILBERTO GIL (BRA) – få billetter
Torsdag 9/7, 20.00: HERBIE HANCOCK & CHICK COREA (US) – udsolgt
Lørdag 11/7, 20.00: DIANNE REEVES + support: JUSTIN KAUFLIN (US)

P8 Warm up, Jazz Remixed og særlig festival-menu
Det er ikke kun de store liveoplevelser i Koncertsalen, der skal trække publikum til Ørestaden, men også masser af festivalstemning før og efter koncerterne:

P8 Jazz Warm-up, med et udvalg af radioens værter, vil sørge for at servere musikalske forretter for et jazzsultent publikum på græsset foran DR Koncerthuset alle koncertdage. Her vil der være bar og et særligt ’hæng-ud’-område. 

Ved særudgaver af Jazz Remixed kan publikum, både de, der har billet til koncerterne i Koncertsalen og dem, der bare har lyst til jazz-festivalstemning, hænge ud og nyde gratis efterfest fra kl. 22. Jazz Remixed bliver tre aftener med nogle af landets dygtigste og mest nysgerrige vinyl-dj's, der går på opdagelse i og live-remixer ikoner som Gil Scott-Heron og Headhunters. Derudover inkluderer Jazz Remixed, der for første gang afholdes i DR Koncerthuset, en særudgave med Tropicália. Det sker onsdag 8. juli efter koncerten med Caetano Veloso & Gilberto Gil. 

I DR Koncerthusets restaurant vil der alle aftener blive serveret en særlig festival menu samt tapas i barerne, som publikum kan nyde inden koncerterne. 

DR Koncerthuset, Open air (Fri entré): 
Lørdag 4/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Søndag 5/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Tirsdag 7/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Onsdag 8/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Torsdag 9/7, 18:00: P8 Jazz Warm-up
Lørdag 11/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up

DR Koncerthuset, Open air (Fri entré):
Jazz Remixed 
Tirsdag 7/7, 22:00: The Revolution Will Not Be Televised / Gil Scott-Heron
Onsdag 8/7, 22:00: Tropicália / The Sound of Brazil
Torsdag 9/7, 22:00: Return to Headhunters / Chick & Herbies 1970s Legacy

Der er fri entré til Jazz Remixed/efterfest og kræver ikke, at man har billet til koncerterne i Koncertsalen.

Restauranten i DR Koncerthuset har åbent og serverer en særlig jazzfestival-menu samt tapas i barerne. Se menuen på drkoncerthuset.dk/restauranten. Bestil bord på http://drbyen.b.dinnerbooking.com/onlinebooking/128/2