x

Rodrigo Amado Motion Trio With Peter Evans (Pt/us)
JAZZHOUSE
D. 01.04.2015 Kl. 21:00

Eksplosivt møde mellem amerikansk og sydeuropæisk moderne jazz og improvisation.

Rodrigo Amado (tenorsaxofon) Peter Evans (trompet) Miguel Mira (cello) Gabriel Ferrandini (trommer)

Jazzhouse byder med stolthed indenfor til koncert med en af Portugals førende jazzmusikere, tenorsaxofonisten Rodrigo Amado, der optræder med sin egen Motion Trio og fornemt besøg af den amerikanske trompetist Peter Evans. Begge lå solidt placeret på musiksiden Enquestas årlige critics poll over verdens bedste jazzmusikere, så man tør altså forvente noget helt særligt, når disse spændende blæsere bygger bro mellem den amerikanske og den sydeuropæiske jazz og improvisationsmusik.

Den Lissabon-baserede saxofonist har i de seneste år udfoldet sig musikalsk i Motion Trio, hvor han med sig har haft et vekslende udvalg af musikere, heriblandt fx. Jeb Bishop og Steve Swell. Motion Trio har i 2014 udgivet to albums, “Live in Lisbon” og “The Freedom Principle” - begge i samarbejde med trompetisten Peter Evans. “Live in Lisbon”, der er optaget i Teatro Maria Matos i Lissabon, består af to lange tracks som inviterer med på eventyr hastende gennem en vekslende palet af musiske stemninger. To dage senere tog den produktive gruppe igen i studiet for at optage “The Freedom Principle”. Gruppen genoptager på denne udgivelse tråden fra den forrige, men eksperimenterer her mere med struktur og byder lytteren ind i en sammenhængende sonisk lomme. "The Freedom Principle" er blevet hyldet som et skarpt indspark til samtidsjazzen og en stjernestund for de medvirkende. Bl.a. skrev Free Jazz Blog:

"The Freedom Principle is a high point for everyone involved, and a reaffirmation that the traditions of jazz are not dead, but cleverly integrated into new sounds and stories, by artists like Rodrigo Amado and his group and Peter Evans. This gets my highest recommendation!"

Peter Evans er en af de væsentlige trompetister på den amerikanske musikscene. Han spænder fra freejazz og avantgarde til kammermusik og elektroakustiske kompositioner. Han optræder hyppigt med navne som Nate Wooley, Zach Hill, Fred Frith, Chris Speed m.fl.

Både Amado og Evans er begge velbevandrede i moderne jazz med en imponerende evne til at bruge vejrtrækningsteknikker, som giver en helt egenartet lyd. Når de spiller sammen, vil man kunne opleve både up tempo intensitet og mere stille, eftertænksomme passager.