x

Nicola Benedetti & Alexei Grynyuk
DR Koncerthuset
D. 17.02.2016 Kl. 20:00

Nicola Benedetti lægger vejen forbi Koncertsalen med et program, der bl.a. byder på Beethovens violinsonate nr. 10

 

Skotske Nicola Benedetti er de senere år blevet særdeles populær herhjemme med hyppige optrædener som solist hos landets store symfoniorkestre. Nu får publikum mulighed for at komme helt tæt på violinvirtuosen i forbindelse med hendes første intimkoncert for violin og klaver i Danmark. Med sig har hun den ukrainsk fødte pianist Alexei Grynyuk, som hun har arbejdet tæt sammen med gennem flere år. Aftenens program byder bl.a. på Beethovens berømte violinsonate nr. 10, som ofte beskrives som den smukkeste af alle hans violinsonater.  

 

27-årige Nicola Benedetti kommer fra en italiensk familie i Skotland, og er i dag et af de største klassiske navne i Storbritannien og resten af verden. Hendes virtuositet og store charme har gjort hende til en musikalske kendis, og berømmelsen bruger hun sympatisk til at udbrede musikken til børn, unge og musikstuderende. I 2014 gav Benedetti således en masterclass for Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums violinstuderende. Hun nøjes heller ikke med at spille de sikre hits, og intimkoncerten i DR Koncerthuset vil således også byde på oversete værker som Szymanowskis Three Myths for Violin and Piano Op. 30. og Elgars violinsonate.

Nicola Benedetti blev i 2012 kåret som 'Best Female Artist' ved  ’Classical BRIT Awards' og  har udgivet tre album på Deutsche Grammophon og seks album på Decca Records.

 

Den ukrainske fødte pianist Alexei Grynyuk viste allerede fra tidlig barndom enorm interesse for musik og gav sine første offentlige koncerter som bare 6-årig! Som 13-årig vakte det bred opmærksomhed, da han vandt førstepræmien i The Sergei Diaghilev All-Sovjet-Union klaverkonkurrence i Moskva. Nogle få år senere vandt Alexei førstepræmien i The Vladimir Horowitz International Piano Competition i Kiev og senere vandt han også Shanghai International Piano Competition i Kina.

Alexei Grynyuk optræder til daglig på nogle af verdens største klassiske scener og har således givet solokoncerter i Wigmore Hall, Great Hall af Moskva Conservatoire, Kreml, Salle Cortot og Salle Gaveau i Paris og andre prestigefyldte spillesteder.

 

Program:

SZYMANOWSKI: Three Myths for Violin og Piano Op. 30

BEETHOVEN: Violinsonate Nr.10, Op.96

ELGAR: Violinsonate i e-mol

1:  The Master Musicians: Beethoven by Marion Scott (1934) revised by Sir Jack Westrup JM Dent 1974