x

Bremer/mccoy Releasekoncert
JAZZHOUSE
D. 10.04.2015 Kl. 21:00

Bremer/McCoy begejstrede i efteråret et fyldt Jazzhouse med deres originale blanding af jazz, reggae og nordisk visemusik. Nu vender den roste duo tilbage med det nye album "Ordet".

Jonathan Bremer (kontrabas) Morten McCoy (keyboard/piano)

Bremer/McCoy bevæger sig i grænselandet mellem reggae, Jan Johansson-inspirerede viser og meditativ modal-jazz. Et møde mildt, melankolsk og originalt udtryk, der har skaffet dem mange lovord og fans. Da de tilbage i efteråret gav koncert i Jazzhouse var det således for en fyldt sal, og nu vender de tilbage med releasekoncert for deres helt nye album "Ordet", der følger op på den skamroste debut "Enhed".

De to musikere og komponister, Jonathan Bremer og Morten McCoy, har haft en fælles vision om at komme tilbage til rødderne og skabe en tæt og nærværende stemning, som hvis man sad i samme stue som musikerne. Kompositionerne er enkle og stemningsfyldte og med et gennemgående organisk udtryk.

Jonathan Bremer er en af den yngre generations hotteste jazzbassister og en alsidig musiker, der har arbejdet sammen med bl.a. Niels Lan Doky og Mike Sheridan. Morten McCoy har sine rødder i reggae-miljøet og gør sig bl.a. som kapelmester i Raske Penge og Klumbens live-band 80'erne. Det var da også netop Raske Penge (der selv er en stor jazzfan), som udsendte Bremer/McCoys debutalbum på sit label Raske Plader.

"Enhed" udkom i december 2013 og modtog store anmelderroser - både fra jazzanmelderne og den brede musikpresse. Information udnævnte ligefrem pladen til at være "en af årets rareste lytteoplevelser i al sin milde melankoli" og skrev videre:

"Det mest magiske ved Bremer/McCoys afdæmpede afstemtheder er, at intet i de hurtigt overståede numre synes jappet eller uforløst – alt imens musikken omvendt fornemmes upoleret og instinktivt fremmanet. Underspillet halvgjort, men helt gennemført."

Den minimalistiske grundtone føres videre på opfølgeren "Ordet", men tonesproget er samtidig blevet mere dristigt, ligesom duoen dykker dybere ned i et dub-inspireret lydunivers. "Ordet" udkommer ligeledes på Raske Plader, og Jazzhouse er glade for at lægge hus til releasekoncert for udgivelsen med den sublime duo.