x

54: The Director's Cut
DR Koncerthuset
D. 11.04.2015 Kl. 21:00

Den står på berømt diskofilm – for første gang i instruktørens egen version – og efterfølgende disko-bonanza i Studie 2, 3 og 4, der er dedikeret til hver sin genre.

54: The Director's Cut (af Mark Christopher, USA, 2015)

17 år efter sin biografpremiere viser CPH PIX og DR K nu 54 i instruktøren, Mark Christophers, egen og fulde version i Koncertsalen. I 1998 åbnede biograferne for første gang dørene op for Studio 54, der har det legendariske diskotek af samme navn som omdrejningspunkt. Personligheder som Andy Warhol, Truman Capote og Michael Jackson festede i fred på Studio 54, der i 70'erne dannede grobund for diskoen. Christopher omtalte dog efterfølgende filmen som Studio 55, fordi den var meget langt fra hans oprindelige drøm. Christopher havde skabt en fortælling, der udfordrede konventionen om den fejlfrie hovedperson og afprøvede grænser for seksualitet illustreret på film. Det var imidlertid for meget for ledelsen af Miramax, der med Ryan Phillippe, Selma Hayek og Mike Meyers i hovedrollerne havde bestilt en blockbuster, og Christopher var tvunget til at moderere sit værk. Nu har instruktøren så genklippet filmen, som han oprindeligt ønskede den, og det biseksuelle drama har endelig fundet vejen til det store lærred - i dansk kontekst.

Efter filmen blænder vi op for en vaskeægte disko-bonanza, når Love Hangout i Koncerthusets Studie 2, 3 og 4 skaber hele tre forskellige scenarier, hver dedikeret til sin specifikke diskogenre. Vælg "kombi billet" og oplev både film og fest. Hvis du kun vil med til festen kan billetter til den købes her http://burl.nu/yvgyq4

Love Hangover (Kong, Soulshaker, Karsten Loud, Allan Green, Christian d'Or og Jean Von Baden + special guests)
Love Hangover blev bragt sammen af en bog. Naturligvis ikke bare en kedelig og støvet gammel bog – men Keep On Dancing – my life and Paradise Garage af Mel Cheren! Den handler om disco, den handler om dancing, den handler om kærlighed… og om en legendarisk New York klub kaldet The Paradise Garage. Og netop i den ånd blev musikkollektivet Love Hangover til, som et kollektiv dedikeret til grundstenene for klubmusikken.

I starten af 2014 mødtes 11 voksne mænd med det formål at skabe en fest, hvor fokus kom tilbage på musikken og dansen. De tilknyttede djs, Kong, Karsten Loud, Soulshaker, Allan Green og Christian d'Or, udvalgte dogmatisk plader fra midthalvfjerdserne til slutfirserne. Overskriften var DISCO, men med en bevidsthed om at begrebet er langt mere omfattende end den gængse opfattelse.

De to efterfølgende fester i det middelalderlige Skt. Gertruds Kloster blev hver besøgt af 800 af gæster, og loftshvælvingerne dryppede af sved og kærlighed. Love Hangover er i år nomineret til en Danish Dj Award som Årets Fest.

”Love Hangover rykker nu fra den ene helligdom til den anden. Efter 2 vilde og intense fester i Klosteret, bliver Statsradiofonien rammen for vor fælles disco-eskapader. Det forbliver frækt og underjordisk: under DR Koncerthuset gemmer sig Danmarks største og smukkeste studier. Love Hangover-holdet er blændet af arkitekturen og vigtigst af alt: de ultimative akustiske forhold, der får de gamle discoplader til at lyde som ... gamle discoplader skal lyde. For at bevare den oprindelige sande ånd, spiller vores djs selvfølgelig kun vinyl hele natten.”, udtaler musikerkollektivet.

I DRKoncerthusets Studie 2, 3 og 4 vil Love Hangover skabe tre forskellige scenarier, hver dedikeret til en specifik undergenre. Undergrundsdiskoen der blev spillet i private ’keyclubs’ i New York og på progressive italienske diskoteker i sidste halvdel af halvfjerdserne indtager Studie 4. I Studie 2 gøres der plads til den storladne, velproducerede ’disco-sound’, som især homoscenen i New York fremelskede på bl.a. Paradise Garage. I det sorte Studie 3 vil fokus være på den opdaterede diskolyd fra den sidste halvdel af firserne, som blev kendt som house.

The Love Hangover-crew:
Jean Eric Von Baden, Allan Green, Morten Schytte, Karsten Loud, Anders Midtgaard, Peter Hylleberg, Christian d’Or, Per Muderspack Nielsen, Larserik Frank, Peter Stenbæk og Steen Kong Mogensen.

Dj line-up: Kong, Soulshaker, Karsten Loud, Allan Green, Christian d'Or og Jean Von Baden Baden + special guests.