x

Vaudou Game (TGO/FR)

D. 24.04.2015 Kl. 22:00

Orkestret Vaudou Game leverer en gedigen omgang 70’er-inspireret afro-funk med afsæt i Togos traditionelle voodoo-kultur. Bandleder og ophavsmand Peter Solo stammer fra Aného-Gidji i Togo, en af voodoo-kulturens højborge, og har gjort det til sin mission at bringe den spirituelle og musikalske arv ind et moderne setup. Med sig har han fem fremragende funk-ekvilibrister fra den franske by Lyon.

Spirituelle sange er en fundamental del af voodoo-kulturen, men traditionelt set er de aldrig blevet akkompagneret af harmoniske instrumenter - ingen balafon, ingen kora, kun trommer har understøttet sangerne. I 2012 satte Peter Solo sig for at udforske og afkode skalaerne fra beninske og togolesiske voodoo-sange, så de kunne spilles på moderne instrumenter. Dette lagde grunden for Vaudou Games fabelagtige debutalbum "Apiafo", der udkom sidste år.

Sangene på "Apiafo" kendetegnes af bandets knivskarpe grooves og en rå funklyd, der vækker minder om legendariske 70’er-bands Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou og El Rego. Albummet byder samtidig på gæsteoptræden fra Solos onkel, Roger Damawuzan, en af pionererne på Benin og Togos soulscene. Energiske funknumre dominerer reportoiret, men bandet mestrer også spirituelle ballader som "Ata Calling", hvor Solo påkalder sig de højere magter.

Som det eneste togolesiske bandmedlem har Peter Solo introduceret de andre musikere til de universelle værdier i voodoo-kulturen og endvidere lært dem sit modersmål. På plade såvel som live interagerer bandet således i syngende call-response dialog både på fransk og det togolesiske sprog mina.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=sN9StbxjJPw

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.

Billetter i forsalg: 90 kr. (inkl. gebyr): http://www.billetboxen.dk/event.php?id=2189
Pris i døren: 90 kr. / Studerende: 70 kr.