x
Djämes Braun

Djämes Braun
Skråen i Nordkraft
D. 02.10.2015 Kl. 20:00

 

Som med så meget andet i DJÄMES BRAUN-regi er den nye single "Inficeret" opstået intuitivt ud fra en aktuel situation i drengenes liv. "Vi havde på det tidspunkt begge udfordringer i vore parforhold p.gr.a. de mange ture på landevejen og tiden i studiet. Eskapismen i teksten er nok et udtryk for kampen for forholdet og kærligheden.

Det at være forbundet, at være inficeret, ser vi som noget positivt" udtaler Pilfinger, der sammen med Kenno har skrevet en del finurlige tekster fyldt med metaforer, ofte i en form for hyldest til kvinden, som fx på singlerne "Fugle", "Duft Af Bacone", "Farlig Tiger", "Nethinde", "Traktor" og nu "Inficeret" :

"Jeg trækker stikket ud og tar dig til Bombay for vi trænger til at komme ud og lege holder dig vågen som en zombie mit kød og blod er inficeret af dig"

Tracket åbner med en gammel kærlighed til en af musikhistoriens undervurderede effekter: "talkboxen", der oftest blev brugt i 70 ´ernes rock- og funkudtryk. Tilbage i 1998 tog barndomsvennerne Pilfinger og Kenno på drengetur til Ibiza, og medbragte deres uundværlige 8 spors båndoptager, for musik skulle også dengang laves spontant, hvor og hvornår det så end må være. Her opfandt Lasse en sen nattetime sin egen "talkbox" med et par hovedtelefoner i et forvrænget signal. Denne oldschool talkboxlyd har fået en revival i drengenes studie, og underbygger teksten og vokalen i dele af "Inficeret".

DJÄMES BRAUN ´s egen recept på deres "sound" udskrives i en leg med ord tilsat deres rødder i hiphop, reggae og udformes i deres studie, som de selv kalder "den voksne mands drengeværelse" ! Kenno og Pilfinger ´s fascination af Beastie Boys differentierede udtryk har formet deres alsidighed om ikke at begrænse sig selv, og er i høj grad med til at forme DJÄMES BRAUN ´s uafviselige udtryk, som vi har hørt det i løbet af de seneste 3 år, hvor de har leveret ikke mindre end 9 hitsingler, senest "Fugle", der blev et af sidste års største hits med bl.a. over 8 millioner streams, 2,5 million YouTube- klik og hele 5 måneder i Top 20 på iTunes !