x
Dr. John

Dr. John
DR Koncerthuset
D. 05.07.2015 Kl. 20:00

Dr. John giver koncert i Koncertsalen som et af hovednavnene under Copenhagen Jazz Festival 2015.

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer en særlig festivalaften med ikonet Dr. John, som i seks årtier har personificeret ånden af New Orleans. Det bliver en aften med voodoo-blues og roots-musik, når Dr. John indtager DR Koncerthusets store sal under festivalen søndag den 5. juli.

Ingen personificerer musikkulturen i New Orleans som pianisten og komponisten Dr. John, hvis uimådeståelige funky voodoo-inducerede musik blander ånden fra New Orleans og Louisiana med jazz, rhythm'n'blues og rock'n'roll.
Det musikalske fænomen Dr. John har siden sit store gennembrud i 1968 (albummet Gris Gris) været hovedårsagen til, at den særlige New Orleans-lyd er kendt og elsket over det meste af kloden. Han blev optaget i Rock'n'Roll Hall of Fame i 2011, og fik et slags comeback i 2012, hvor han efter at have været i studiet med Black Keys-medlemmet Dan Auerbach udsendte albummet Locked Down (Nonesuch Records), som hurtigt blev udnævnt til et sent hovedværk og medførte, at Dr. John i en alder af 72 år modtog sin sjette Grammy. Sidste år fulgte han op på succesen med Armstrong-hyldestalbummet Ske-Dat-De-Dat: The Spirit of Satch.

Det er mange år siden, at Dr. John har besøgt Copenhagen Jazz Festival, og når han vender tilbage til sommer, er det med udgangspunkt i Night Tripper-lyden, der prægede Gris Gris-perioden - måske med enkelte afstikkere til Armstrong-albummet. Dr. Johns seneste koncert i Danmark var på Roskilde Festival i 2013, men denne gang kan han opleves i optimale akustiske rammer, nærmere betegnet DR Koncerthusets Koncertsalen søndag den 5. juli - lige efter årets Roskilde Festival.

Når Dr. John til juli træder på scenen i Koncertsalen ifm. Copenhagen Jazz Festival, slutter han sig til et program, der allerede tæller store navne som superstjernerne Chick Corea & Herbie Hancock, Gilberto Gil & Caetano Veloso, Brad Mehldau Trio, og vokaldronningen Dianne Reeves. Se det samlede program på drkoncerthuset.dk og jazz.dk.
Copenhagen Jazz Festival 2015 finder sted den 3.-12. juli.

Copenhagen Jazz Festival i DR Koncerthuset

DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival byder velkommen til seks festlige festivaldage, både indendørs og udendørs, før, under og efter, lørdag 4 – lørdag 11. juli 2015 fra kl. 18.00. 

Line-uppet taler for sig selv: Herbie Hancock & Chick Corea, Brad Mehldau Trio, Dr. John, Dianne Reeves, Caetano Veloso & Gilberto Gil og The Savage Rose. Med seks koncerter i Koncertsalen på bare én uge, herunder bl.a. to legendariske duomøder og koncerter med nogle af genrens ypperligste, bliver der sat streg under, at DR Koncerthuset igen i år er den største scene ved dette års Copenhagen Jazz Festival. 

DR Koncerthuset Koncertsalen:

Lørdag 4/7, 20.00: BRAD MEHLDAU TRIO (US)
Søndag 5/7, 20.00: DR. JOHN (US)
Tirsdag 7/7, 20.00: SAVAGE ROSE (DK)
Onsdag 8/7, 20.00: CAETANO VELOSO & GILBERTO GIL (BRA) – få billetter
Torsdag 9/7, 20.00: HERBIE HANCOCK & CHICK COREA (US) – udsolgt
Lørdag 11/7, 20.00: DIANNE REEVES + support: JUSTIN KAUFLIN (US)

P8 Warm up, Jazz Remixed og særlig festival-menu
Det er ikke kun de store liveoplevelser i Koncertsalen, der skal trække publikum til Ørestaden, men også masser af festivalstemning før og efter koncerterne:

P8 Jazz Warm-up, med et udvalg af radioens værter, vil sørge for at servere musikalske forretter for et jazzsultent publikum på græsset foran DR Koncerthuset alle koncertdage. Her vil der være bar og et særligt ’hæng-ud’-område. 

Ved særudgaver af Jazz Remixed kan publikum, både de, der har billet til koncerterne i Koncertsalen og dem, der bare har lyst til jazz-festivalstemning, hænge ud og nyde gratis efterfest fra kl. 22. Jazz Remixed bliver tre aftener med nogle af landets dygtigste og mest nysgerrige vinyl-dj's, der går på opdagelse i og live-remixer ikoner som Gil Scott-Heron og Headhunters. Derudover inkluderer Jazz Remixed, der for første gang afholdes i DR Koncerthuset, en særudgave med Tropicália. Det sker onsdag 8. juli efter koncerten med Caetano Veloso & Gilberto Gil. 

I DR Koncerthusets restaurant vil der alle aftener blive serveret en særlig festival menu samt tapas i barerne, som publikum kan nyde inden koncerterne. 

DR Koncerthuset, Open air (Fri entré): 
Lørdag 4/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Søndag 5/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Tirsdag 7/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Onsdag 8/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Torsdag 9/7, 18:00: P8 Jazz Warm-up
Lørdag 11/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up

DR Koncerthuset, Open air (Fri entré):
Jazz Remixed 
Tirsdag 7/7, 22:00: The Revolution Will Not Be Televised / Gil Scott-Heron
Onsdag 8/7, 22:00: Tropicália / The Sound of Brazil
Torsdag 9/7, 22:00: Return to Headhunters / Chick & Herbies 1970s Legacy

Der er fri entré til Jazz Remixed/efterfest og kræver ikke, at man har billet til koncerterne i Koncertsalen.

Restauranten i DR Koncerthuset har åbent og serverer en særlig jazzfestival-menu samt tapas i barerne. Se menuen på drkoncerthuset.dk/restauranten. Bestil bord på http://drbyen.b.dinnerbooking.com/onlinebooking/128/2