x
Udendørs: Tv-2

Udendørs: Tv-2
Musikhuzet i Rønne
D. 03.07.2015 Kl. 20:00

Det Gode Liv – Hvad er det? Det er først og fremmest d. 18. studiealbum fra TV-2s hånd, siden bandet blev dannet i 1981. Og så er det ifølge bandets frontfigur, Steffen Brandt, ”Det liv der er”. Heldigvis uddyber han med ordene: Det er osse de muligheder du ser eller må kæmpe for at realisere. Det gode liv er de valg man træffer og den pris man betaler.

Det Gode Liv indeholder 11 sange, alle med udfordringen af TV-2s signaturlyd som bærende element og traditionen tro med nye legekammerater om bord. En arbejdsform, som drevet af bandets nysgerrighed og vilje til evig udvikling og fremdrift, efterhånden er blevet et fast element i den kreative proces.

- Musikalsk har bandet altid ønsket at udfordre sig selv ved hele tiden at invitere nye gæster med i arbejdet på at redefinere lyden af et orkester, der har spillet sammen i over 25 år. Erkendelsen af at være dem vi er, har aldrig måtte stå i vejen for et ambitiøst krav om at være i sync med tiden, fortæller Steffen Brandt om de to nye producere, Andreas ”Maskinen” Sommer og Mads Bjørn og fortsætter: Et helt nyt samarbejde med de to producere har denne gang forsøgt at præcisere et udtryk, som prioriterer klarhed og tyngde med enkelhed og energi.

TV-2 mødte Andreas Sommer i forbindelse med en tur, hvor han og Marie Key spillede support – Med ham bag lap-toppen tørnede to ret så forskellige verdener sammen i en konstruktiv dialog. Mads Bjørn havde på et tidspunkt sendt et remix af en TV-2 sang og for sjov gav vi ham en eftermiddag sammen med en sangskriver og dennes akustiske guitar. To år og en masse diskussioner senere var han medproducer på “Det gode liv” i et helt nyt samarbejde med Andreas.

På albummets 11 numre er kærlighed et gennemgående emne. - Forstået i videste forstand. Kærligheden viser sig gang på gang ikke bare at overvinde, men osse overleve alt. Den er en katalysator for de store
uafklarede spørgsmål, som ikke har andre steder at gå hen. Kærlighedssangen i klassisk betydning indeholder mere end den nøgterne afdækning af parforholdets kampzoner. Længslen, savnet og ensomheden som en stærk og vedholdende del af livet glider ind og udvider det tilsyneladende indlysende enkle pop-omkvæd: Hvorfor har du forladt mig over i retning af forfatteren Per Højholts galgenhumoristiske spørgsmål: Hvorfor skal vi omsider dø??? Men inden da er der et liv, der skal leves og en tilværelse, som skal afsøges for chancer man KUNNE have overset. Og dybder man kunne forsvinde i. Vi hører allerede børn synge med på Frys, og med en uangribelig intuition fornemme hvad der venter derude…

Albummet Det Gode Liv udkommer fredag d. 27. februar og d. 1. marts giver TV-2 release-koncert på Walthers, i Skanderborg. Stedet for koncerten er valgt af bandets fans og de har haft mulighed for at stemme mellem fem forskellige byer. Her vil de heldige få lov at høre numre fra det nye album. Om de 11 numre, der er kommet med på albummet fortæller Steffen Brandt:

- Når jeg sidder her og ser hvilke sange, der er sluppet igennem nåleøjet kan jeg konstatere, at de alle forsøger at afdække vilkåret, det moderne menneskes heroiske forsøg på ikke bare at overleve, men undervejs med en beundringsværdig stædighed osse at definere det gode liv. I praksis. I drømmen. I forestillingen. I håbet.

På albummet er der flere gæster, blandt andre den danske hollywoodstjerne Connie Nielsen.
- Det har gennem tiderne været en fast tradition hos bandet, at invitere gæster i studiet og på landevejen. Ret tidligt i forløbet med det nye album sad vi og snakkede om hvem vi gerne villle prøve at samarbejde med. Jeg kom til, som børn og fulde folk jo af og til gør, at tænke højt og sagde: Connie Nielsen. Vi har altid beundret hendes approach, hendes stil og hendes integritet. At overleve så mange år i en verden værre end vores, kræver sin kvinde. Vi spurgte hende og hun svarede: ”Ja”. Og selvfølgelig mødte vi hos Connie Nielsen en indlevelse og et nærvær, som fuldstændig svarede til det billede vi havde af hende. Af øvrige gæster på albummet er Panamah og Jørgen Leth.
Det første nummer fra albummet var popsangen ”Frys”, som udkom i starten af januar og som TV-2 optrådte med på Danmarks Indsamlingen, på DR1, se deres optræden her (Ca. 04.18 inde i programmet).
Bandets seneste studiealbum, Showtime, udkom i februar, 2011, blev certificeret platin og gik nummer 1 på hitlisten, ligesom den første single, Fuck Den Kærlighed, gjorde.