x

Secret Oyster
Raschs Pakhuz
D. 24.04.2015 Kl. 21:00

Legendariske Secret Oyster er tilbage på den danske musikscene med en energi og en spillelyst som få andre jazz/rock- eller fusions-grupper i verden.
Secret Oyster opbyggede en for danske bands usædvanlig høj grad af international anerkendelse i deres første levetid i 70’erne.

Gruppen grundlagdes i 1972 på centrale ideer fra Burnin Red Ivanhoe, og frem til 1977 skabte Secret Oyster sig et navn på den progressive rockscene både nationalt og internationalt. De turnerede og spillede koncerter med bl.a. Weather Report, Herbie Hancock, Captain Beefheart og George Duke. Deres fire lp’er fra perioden har kult-status i dag - ikke mindst blandt amerikanske fans!

Og det var netop en udenlandsk opfordring der fik samlet bandet igen – efter en pause på 30 år. Det amerikanske label The Laser’s Edge påbegyndte i 2005 genudgivelse på cd af deres 4 oprindelige vinyludgivelser. Den amerikanske NEARfest festival tog herefter kontakt til bandet, og foreslog at lave en reunion-koncert i New York. Tilbuddet blev accepteret, og oplevelsen var så overvældende for både band og publikum, at den året efter blev fulgt op af endnu en tur til USA og desuden af livlig og succesfuld koncertaktivitet i Danmark.