x
Michael Falch - Michael Falch & Boatman Love

Michael Falch - Michael Falch & Boatman Love
Skråen
D. 10.04.2010 Kl. 20:00

På sin 2010-udgivelse, "Fodspor i Havet", har Michael Falch for en tid forladt det højelektriske udtryk, han i nogle år har dyrket med sit heftigt rockende band, Boat Man Love. Det nye album er et poetisk, alternativt filmisk projekt, der nu skal ud på scenerne og have levende liv, efter at singlen "Trækfugle" har fået massiv rotation på radiostationerne.


Michael Falch har de senere år skabt sig et ry som en artist i konstant bevægelse. Hans live-udtryk varierer nu om stunder konstant, og hver eneste turné viser ham i ny version. Han har været af sted solo helt uden backingmusikere, med bandet Boat Man Love, med datteren Mathilde Falch som gæst eller sammen med vennen og kollegaen Poul Krebs.


Sideløbende har Michael Falch i 2009 arbejdet som skuespiller og modtaget hædrende omtale for sit bidrag til den prisbelønnede spillefilm "Applaus" og for sit selvironiske spil i tv-satiren "Manden med de gyldne Ører", hvor han nu også afslørede komisk talent.
April-turen bliver den egentlige live-præsentation af "Fodspor i Havet". Falchen allierer sig her igen med Boat Man Love, men nu i et halvakustisk format, der matcher de nye sanges poetisk skramlede lydlandskab. Det bliver i højere grad en smuk, ambient og skæv musikalsk oplevelse, og Michael Falch har derfor selv ønsket, at denne stribe opførelser af "Fodspor i Havet" foregår med et siddende publikum.


I 2010 er det 30 år siden, Michael Falch debuterede med Malurts "Kold Krig", og han vil nu for første gang nogensinde præsentere en decideret opførelse af et album. Første afdeling af "Fodspor i Havet"-koncerterne vil således udgøres af sangene fra det nye album, endda spillet i rækkefølge. Derefter vil musikerne finde de elektriske instrumenter frem på en stribe af Falchens ældre klassikere, og mon ikke "Mød mig i Mørket" igen ender med at rocke musikhusene i deres grundvold.-A-