x
Heidi Mortensen + Vebak + Rangleklods

Heidi Mortensen + Vebak + Rangleklods

D. 14.01.2010 Kl. 21:00

Aftenen byder på tre navne med vidt forskellige inspirationer og genregreb, men som deler en hensigt om at række en elektronisk arm ud til publikum. Med andre ord vil de i så høj grad som muligt søge væk fra laptoppens skærm for i stedet at skabe forbindelse til publikum. Der er altså kontakt og ikke fremmedgørelse på det elektroniske program.

Rangleklods er elektronisk støjpop, der indeholder virkemidler fra alverdens genrer som klubmusik, afrikansk pop, 60'er rock, postpunk og sågar 90'er dance. Gennem livevokal og -instrumentering er idéen med projektet at gøre den elektroniske koncert levende - tage chancer og give plads til fejl, da det ofte er lige netop de øjeblikke man husker. Rangleklods flytter dagen efter koncerten til Berlin og det bliver derfor den sidste i Århus i den nærmeste fremtid.

Vebak slynger nymodens, buldrende amok-dubstep ud i rummet og fremmaner derigennem en tegneserieverden, hvori behårede væsner med gigantiske gab skyder omkring sig med lazer og regnbuer. Bag aliaset gemmer sig Filip Ja, der fortæller historier om folk og fæ, eksempelvis hvorledes Vebaks væsner for nylig har overtaget en norsk bekendts gyldne rumskib.

Heidi Mortenson er et 'one-woman-band', som spiller koncerter, der bredt byder på alt fra human beatbox til støvede orgler og bagvendt sang. Musikken indeholder fordrejede breaks og lyd collager. Lyduniverset fremmanes med maskiner, effektenheder, instrumenter og specialbyggede mikrofoner.

Heidi Mortenson har udviklet sit eget lyd univers, og har bl.a. eksperimenteret med at synge i en vaskemaskine, ombygge et telefonrør til en mikrofon og lave musik gennem walkie talkie-anlæg.