x
Sanne Salomonsen

Sanne Salomonsen
Svendborg Idrætscenter
D. 12.02.2010 Kl. 20:00

Sanne Salomonsen den 12.02.2010 kl. 20:00 - dørene åbnes kl. 19:00 Billetpris kr. 297,- Koncerten er en ståkoncertSANNE SALOMONSEN – UNICO Jeg’ helt mig selv – jeg´ hel igen og hele verden ligger åben... ”Unico” er det første album fra Sanne Salomonsen siden 2005 og hendes første dansksprogede album i mere end 12 år. Feelingen på ”Unico” gør det på mange måder til en slægtning til Sannes allerstørste succes nogensinde, det ligeledes dansksprogede album ”Sanne” fra 1989. Dengang var der tale om et markant stilskifte og en samling sange skrevet direkte til Sanne Salomonsen – og præcis på samme måde kan man nu høre ”Unico”. Det 13. studiealbum fra en af danskrockens mest markante stemmer gennem tiderne, der nu heldigvis er tilbage for fuld styrke.

Det har krævet kræfter og kamp at komme hertil – og at overvinde efterveerne fra den blodprop i hjernen, der i maj 2006 truede med at sætte en stopper for karrieren. Men Sanne er en overlever af den sjældne og seje slags – og med ”Unico” er hun tilbage ”…for meget, fortryllet, forandret og fornyet/ jeg´ for heldig, forhekset/ stadig her og stadig sexet” som det hedder i det fyrige toungue-in-cheek selvportræt ”Over stregen”. Og Sanne er tilbage, præcis så tændt og lykkelig som hun ser ud på albummets cover. Forsidebilledet er skudt i Portugal, hvortil Sanne jævnligt rejser til for at dyrke sin passion for ridning som har været en ikke uvæsentlig del af Sannes genoptræning både mentalt og fysisk. Tilblivelsen af albummets sange er i sig selv en god historie. 

Ved to lejligheder i henholdsvis 2007 og 2008 samlede Sanne en lang række inden- og udenlandske sangskrivere omkring sig i Puk Studierne – og fortalte dem historier om sig selv og sit liv, sine drømme og sin tro på fremtiden.

Efterfølgende gik det løs med sangskrivning i døgndrift – og størstedelen af sangene på ”Unico” stammer fra disse sessions. Slutresultatet er blevet et varmt album, der overalt hylder livet og handler om at leve det fuldt ud, lige nu og her. En opfordring til os alle om at indtage livet i store og rigelige doser - og om at bruge løs af kærligheden og lidenskaben når den er der og ikke gemme til hverken natten eller den dag det er alt for sent. ”Unico” byder på frække og umiddelbare sange, med Sanne på en velgørende bund af rock´n´roll og elektrisk guitar – som det bl.a. høres på førstesinglen og hittet ”Taxa”, der har downloaded sig til både guld & platin status, åbningstracket ”Tændt” og de liflige rockere ”Fantomsmerter” og ”Hel igen”. Der er et skud bluesrock med i ascendanten på ”Rør ved mig”, kropsnær funk i ”Hel igen”, electro på ”Du og jeg” – og lutter god pop i sange som ”6. Sans” og ”Vis mig hvem du er”. Sannes varemærke, de helt store og hjertenære ballader, er fornemt repræsenteret med nye potentielle klassikere som ”Overgi´r mig langsomt”, men en smuk indfølt guitar solo af Victor Ray Ronanden Salomonsen, og ”Natten går til ro” – og albummet fader smukt ud efter det milde erindringsglimt i ”Det var hvad det var”. 

Albummet ”Unico” hvis titel er dybt inspireret af Sannes nye liv og af den styrke hun har vundet & fundet i sig selv, er produceret af Oli Poulsen, Jonas Krag, Nikolaj Steen og b a l s n e r. Unico udkommer den 9. marts – og Sanne Salomonsen planlægger at vende tilbage til landevejen med en turne der starter i foråret 2010.Der er supportband ved koncerten.Koncertens varighed ca. 3 timerAdresse:

Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, 5700 SvendborgArr.: JVB Concerts