x

Øresundsoperaen
Gribskov Kultursal
D. 16.08.2009 Kl. 19:00

Norden møder Middelhavet 

Søndag d. 16. august 2009 

kl. 19.00
Koncert turné med ØresundsOperan Med et hold af sangere fra de skandinaviske og internationale scener, tager ØresundsOperan publikum med på en musisk rejse til det lyse nord og det varme syd. ØresundsOperan besøger både Finland, Danmark og Sverige på turnéen og koncertstederne er alle valgt udfra de smukke og seværdige omgivelser og deres dybe kulturelle rødder. I selskab med den nordiske tone og den varmelødige italiensk/franske musik, skabes et samspil mellem omgivelserne, publikum og musikken, tilsat flotte kostumer og en levende iscenesættelse. Koncert turnéen er støttet af Nordisk Kulturråd og Musik i Syd. ØresundsOperans vision er at bygge bro først og fremmest mellem Danmark og Sverige og via musikken at formidle indsigt i vores nabolandes kultur og skikke, men også at fremme den nordiske musik i samarbejde med de øvrige nordiske lande.

De medvirkende er den danske tenor Sune Hjerrild, som har vundet priser i både Placido Domingo Opera Contest og Luciano Pavarotti Voice Competition i Modena og som gæster operahuse og koncertsale i hele verden. Den svensk/franske sopran Isabel Piganiol, somvandt en pris i sangerkonkurrencen ”Maria Canals” i Barcelona år 2000 og var gæst ved ”Le Festival Voix Off” i Aix-en- Provence samme år. Hun er her i foråret solist med Singapore Symphony Orchestra. Den danske sopran Merete Sveistrup, som er uddannet på Operahögskolan i Stockholm og har sunget adskillige hovedroller på både Folkoperan og Confidencen i Stockholm, Den Jyske Opera, Den Fynske Opera, OperaNord og Det Ny Teater i København. Hun har desuden en omfattande koncertvirksomhed i ind og udland med Radions Wienertrio og Det Syngende Selskab.

Den svenske pianist, Madeleine Sjöstrand er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på Juilliard School i New York.  Hun behersker både den klassiske og den rytmiske genren. 

Billetpris: kr. 150,-

Unummererede siddepladser Adresse:

Gribskov Kultursal,

Østergade 52,

3200 HelsingeArr.: Arrangementgruppen Gribskov Kultursal