x
Hanne Boel/jacob Karlzon

Hanne Boel/jacob Karlzon
Skråen i Nordkraft
D. 05.05.2010 Kl. 20:00

Ole "Bogart" Michelsen udtaler om den første Boel/Dahl koncert: "At høre Hanne Boel og Carsten Dahl sammen var som at overvære to gamle venners gensyn, intimt og så rummeligt, at vi også kunne være der. ... Nok er de beslægtede ånder, men de danser ikke sammen i det daglige. Soulmama'en med den stærke stemme og det intense blik til os og til Carsten, vagtsom og vibrerende. Vi oplever to stærke karakterer føje sig ind under hinanden, lyttende, spillende og smilende. ... Det blev et magisk møde."

Hanne Boel og Carsten Dahl er gået sammen i et nyt musikalsk samarbejde, hvor de hver især byder ind med deres unikke personligheder og deres stærke output. Repertoiret udvikler sig ud fra deres individuelle og fælles referencerammer og er et udtryk for deres fælles glæde og kærlighed til udvalgte numre i musikkens store bibliotek.

Både Hanne Boel og Carsten Dahl er nogle tunge markører i musiklivet. De har begge været vidt omkring og har med deres omfattende produktioner og stærke personligheder været toneangivende på forskellige områder i musikken og omfanget af indspilninger og turneer er imponerende, ligesom de også begge har vundet internationale priser, guld/platinplader og Grammyer for deres musik.

Hanne Boel (f. 1957) har en imponerende karriere, som strækker sig over de mest sælgende albums i Danmark, såsom "Black Wolf" og "Dark Passion" til det mere smalle repertoire med blandt andre Martin Hall og Emborg,Riel og Vinding. Hanne Boel er i dag én af nordens bedst sælgende/turnerende sangerinder og har en fuldstændig unik og personlig stemme, der rummer alt fra det mest beskidte soul til det intime og elegiske. Hun indtager en særstatus i sine fortolkninger og hendes nærvær i sangene er helt speciel.


Carsten Dahl (f. 1967) er en meget personlig og enestående pianist som altid har gået sine egne veje. Han bryder sig ikke om genre betegnelser og behersker klaveret som ganske få. Selv, vil han bare gerne kaldes "pianist". Han har spillet i utallige konstellationer med både danske og udenlandske kunstnere, herunder Arild Andersen/Patrice Heral, Ginman/Blachman/Dahl, Dahl/Vinding/Riel, Joe Lovano, Ed Thigpen Rythfeatures, Niels Henning Ørsted Pedersen, Cæcilie Norby, Wynton Marsalis (US), Terri Lyne Carrington (US) og mange flere. Han har, trods sin alder - medvirket på over 70 CD'er og har modtaget både Ben Webster, Jazzpar, Jasa og Django D'or prisen samt modtaget flere Grammyer for solo og trio.

Hanne Boel og Carsten Dahl har netop afsluttet deres første turné nogensinde, og dette med stor succes og et begejstret publikum. Der er blevet spillet et mange siddet repertoire, der bl.a. strækker sig over følgende titler: "I Fall In Love To Easily" (Jule Styne og Sammy Cahn), "Blame It On My Youth" (Oscar Levant og Edward Heyman), "Into My Arms (Nick Cave), "Make You Feel My Love" (Bob Dylan), "I Think It's Going To Rain Today" (Randy Newman), "River" (Joni Mitchell), "Someone To Watch Over Me" (Gershwin), "Mad World" (Tears For Fears), "Sometimes I'm Happy" (Vincent Youmans og Irving Caesar), "Yellowman" (Randy Newman).

I starten af 2010 går Hanne Boel og Carsten i Rainbow Studio i Oslo hos Jan Erik Kongshaug. Mange legendariske albums er i tidens løb kommet ud af det studie. Et album vil herefter være på gaden i februar 2010. -S-