x

Alien Beat Club & Basim
Toldkammeret
D. 29.04.2010 Kl. 20:00

Alien Beat Club:
De var den første gruppe, der blev sammensat i den internationale X Factor-historie. De blev dannet for åben skærm foran to millioner seere. Debutsinglen "My Way" gik nummer 1 på både Track-, iTunes- og Tjeklisten. Sangen "It's My World" er dedikeret til UNICEF's børneklimatopmøde og indspillet med Danmarks Radios symfoniorkester og 180 store børnekor.


Den 23. november udgiver Remee&Friends Alien Beat Club's debutalbum "Diversity".


"Diversity" er Stephanie, Patricia, Marcel og Kasper. De har alle sunget, siden de var små, modtaget sangundervisning, spillet i bands og optrådt for publikum. Men de fire ingredienser i ABC har vidt forskellige personligheder, kulører, sociale baggrunde, geografisk opvækst og aldre. En forskellighed, der giver dynamik og afspejler sig i deres moderne pop med inspirationer fra blandt andet rock, reggae og dance og skrevet af deres dommer, grundlægger, mentor, sangskriver og pladeselskabschef Remee i samarbejde med danske og internationale sangskrivere og producere.


"ABC er for mig en masse cirkler, der slutter og en masse nye muligheder, der åbner sig. De er kulminationen af alt, hvad jeg har lært om at spotte talent, skrive sange, sammensætte et hold, kombinere kræfter, producere, træde tilbage når det kræves og at lytte til sig selv og sin egen smag. På en måde har jeg arbejdet på "Diversity" i ti år, så da lynet ramte mig med Stephanie, Patricia, Marcel og Kasper, var jeg ikke i et sekund i tvivl om, hvilken type sange, der skulle være på pladen, hvilke sangskrivere, producere, mixere og mastere jeg ville arbejde med, hvad titlen på pladen skulle være, og hvordan coveret skulle se ud," fortæller Remee.


Nogle af albummets sange er skrevet særligt til Alien Beat Club, mens andre har ligget på lager hos Remee til denne helt rigtige gruppe. Gruppens medlemmer har selvfølgelig også haft deres at skulle have sagt.


"Det er Remees vision, vi bringer til live, men vi har også selv formet ABC. Vokalerne bestemmer vi. Og for eksempel var der en sang, hvor vi ikke rigtig følte, at vi kunne relatere til teksten, så den ville vi ikke have med. Sangene er tæt på os som mennesker. Det har betydet meget for os, at "Diversity" er blevet troværdig. Vi har holdt fast i hvem vi er, også med vores solistroller på albummet, og vi har givet os god tid for at ramme det helt rigtige," siger Alien Beat Club.


Basim.


For blot få år siden levede Basim et stille og roligt liv med sine forældre i Høje Gladsaxe. Så kom han igen-nem nåleøjet blandt de mange tusinder, der stillede op til audition i X Factor. Kun seks måneder efter, at han forlod det populære tv-program, var den energiske teenager klar med sit første album. I dag er Basim fyldt 17 år, han har fundet sin helt egen musikalske stil og det er med stor stolthed i hjertet, at han den 19. Ok-tober udsender sit andet album: "Befri dig selv".

Basim har gennem de sidste to år i dén grad formået at fange danskernes opmærksomhed. Han har spillet for flere hundredetusinde glade publikummer, sunget med sangerikonet Lis Sørensen, stået på scenerne på Skanderborg- og Langelandsfestivalen og har optrådt til DGIs landstævne i Holbæk på sin 17 års fødsels-dag. Der er ingen tvivl om, at Basims store trofaste fanskare varmt bakker op om hans musik. På blot få uger solgte debutalbummet "Alt det jeg ville have sagt" til guld, og hans første single blev hurtigt til et radiohit af dimensioner.

Med "Befri dig selv" har Basim formået at vise en mere voksen side af sig selv. Teksterne er inderlige, og melodierne er både fængende og følsomme. Producerne Louis Winding, Cutfather og Providers har alle væ-ret med til at skabe et univers på cd'en, der stadfæster Basim som en moden artist og får den unge sanger til at rykke et trin nærmere den eftertragtede stjerneposition.-A-