x
The Rumour Said Fire

The Rumour Said Fire
Copenhagen Jazzhouse
D. 06.05.2010 Kl. 20:00

OBS! Vær opmærksom på der er et begrænset antal siddepladser i salen.

De fleste bands drømmer om det, men de færreste bands kan prale af at have slået igennem på en debut-EP. Men det kan københavnske The Rumour Said Fire - etableret i 2008 - der allerede har roteret heftigt på DR-P3 og været Ugens Uundgåelige på samme kanal.
Debut EP'en 'The Life and Death of a Male Body' har ligget 1’er på DK Itunes album chart.

The Rumour Said Fire skal optræde til P3 Guld. De er såmænd også nomineret til P3 Talentet - ën af priserne der uddeles til P3 Guld, der afvikles live fra Koncerthuset i DR Byen den 15. januar kl. 21.00. P3 Talentet er P3's forventningsfulde skub til dem, der forhåbentlig har taget de første skridt i en lang og spændende karriere. Og som meget vel kan give os næste års kæmpehit.

Og det kan The Rumour Said Fire. Når man musikalsk kommer tættere ind på livet af de fire medlemmer, bliver man vidne til en hybrid af klassisk folket sangskrivning, hvor den akustiske guitar og de flerstemmige vokalharmonier er i fokus som hos Simon and Garfunkel. Og i et mere nutidigt perspektiv står bandet stolt med inspirationskilder hentet fra bands som Clap Your Hands Say Yeah, The Decemberists og Wolf Parade.

The Rumour Said Fire er mere end en betegnelse, det baserer sig på det tidspunkt mellem et rygte opstår og det enten be- eller afkræftes, eller forklaret på en anden måde så tager navnet sit udgangspunkt i perioden mellem fred og krig, mellem kærlighed og had, mellem det skønne og det forfærdelige, venskab og fjendskab eller ædruelighed og alkoholisme. For nu at slå nogle få store eksempler op.

Tekstuniverset afspejler sig også i navnet og tager afsæt i disse utrygge eksistensperioder, hvor det trygge og hyggelige falder fra hinanden. De overordnede temaer er krig, død, angst, men også kærlighed, barndom, fortabelse. The Rumour Said Fire er dog ikke kun dystre og depressive tanker - slet ikke. Bandet er også dansen, rusen og glæden ved livet. -L-