x

Bazaar
Christianskirken
D. 22.04.2010 Kl. 19:30

Bazaar - Peter Bastian, Anders Koppel, Flemming Quist Møller den 22. april kl. 19:30 - adgang fra kl. 18:45 

Billetpris kr. 100,- 

Unummererede siddepladserVerdensmusik i særklasse - Sær musik i verdensklasse

Bazaar dannedes i 1976 af:

Peter Bastian: Fagot, klarinet, ocarina, percussion. 

Anders Koppel: Hamond Orgel B-3 

Flemming Quist Møller: Congas, bongos, trommer, darbuka.Bazaar er uomtvisteligt et af landets mest personlige og velspillende bands, med en musikstil som ikke genfindes andre steder; der er kun ét band på den hylde, Bazaar ligger på: nemlig Bazaar. 

Inspirationskilderne er velkendte: alt mellem himmel og jord, men syntesen er usædvanlig. Fordi Bazaar ikke insisterer på at kalde sig et jazz-orkester, bliver musikken ofte misvisende katalogiseret som folkemusik. Misvisende på trods af at musikerne rent faktisk kan spille "autentisk" næsten uden accent. 

Trods en indgroet modvilje mod at genrebetegne sin musik, er musikerne derfor modstræbende gået med til at kalde den for en slags verdens musik, men med et klassisk centrum, snarere end et udgangspunkt i jazzen; selvom Bazaar skylder jazzen meget. Musikken spænder fra helt fri improvisation til tætte, ofte virtuose, selvstændigt gennemkomponerede stykker. 

Musikerne er ikke bange for noder, og bruger megen tid også ved nodepapiret for løbende at forny repertoiret. Orkestret´s koncerter er legendariske, og anmeldelserne har været begejstrede gennem dets femogtyveårige levetid. I efteråret 2001 fejrer Bazaar sit femogtyve års jubilæum!!! 

I 2000 blev Bazaar "kongelig hofleverandører", idet de blev inviteret til at spille en gallakoncert i Sofia i Bulgarien for Det danske Kongepar og Den bulgarske President.Adresse: Christianskirken, Christiansvej 4, 7000 FredericiaArr.: Christianskirken, Fredericia