x

Christina Dahl Trio
1.SAL
D. 24.02.2010 Kl. 21:00

Præsenteret af Paradise Jazz.

Det er igen lykkedes Paradise Jazz at få Christina Dahl på scenen, og det sker i sikker forventning om at hun, sammen med de to erfarne medmusikanter i trioen, også denne gang vil give publikum en fantastisk aften.

Den klaverløse CD trio er efterhånden rigtig godt sammenspillet, og de formår at udnytte konstellationens harmoniske frihed til at skabe en høj grad af åbenhed, med plads til de enkeltes musikere solistiske indslag, og hvor melodiske linjer ud og ind af hinanden skaber et komplekst univers.

Som musiker, komponist, arrangør og bandleder står CD for en på en gang åben og kunstnerisk kompromisløs tilgang til jazzen. Hendes tenorsaxspil er allerede i topklasse, men under stadig og meget personlig udvikling. Hendes forskellige udgivelser, herunder ikke mindst ”Heartbeats” fra 2003 viser hendes kunstneriske format og spændvidde.

Ved utallige koncerter har hun overrasket publikum med nye højder og nye aspekter i sit udtryk. De der var der, vil fx aldrig glemme hendes kraftpræstation sammen med John Tchicai og Sophisticated Ladies ved deres koncert i Paradise Jazz under CPH Jazzfestival 2009.

Medspillerne, Jesper Lundgaard og Morten Lund, har begge et bemærkelsesværdigt CV. De har været med i utallige konstellationer sammen med jazzens bedste, de er under stadig udvikling og vi kan glæde os til at opleve deres præstationer, såvel denne aften sammen med CD som i de utallige andre sammenhænge, som de indgår i.

Besætning:
Christina Dahl (sax), Jesper Lundgaard (b), Morten Lund (dm).