x

Cæcilie Norby 'First Lady of Danish Jazz'
Copenhagen Jazzhouse
D. 23.04.2010 Kl. 21:00

OBS! Vær opmærksom på der er et begrænset antal siddepladser i salen.

Mange på sin vis fremragende jazzkunstnere er og har været kandidater til at være toppen i dronningerækken Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn og Carmen Mcrae. Her i Danmark er der ingen tvivl om at det er sangerinden Cæcilie Norby, som smykker sig med denne titel. Norby fremstår med sin oprindelighed, sin humor, sin ødsle stemmepragt og sine følelesladede fortolkninger som den virkelige ”First Lady of Danish Jazz”.

Med sin seneste cd "I HAD A BALL" bladrer hun rundt i den storslåede amerikanske sangbog med smag og stil, så hun hæver sig op over tidens mange teknik-ekvilibrister.

Norby var tidligt på færde som frontfigur i vigtige danske orkestre som Frontline og ONE TWO og formåede som en af de første danske jazzmusikere at få en pladekontrakt med selveste legendariske BLUE NOTE. Siden har hun formået at fastholde denne imponerende udvikling og har i dag skabt sit helt eget udtryk i såvel hendes kompositioner som i hendes improvisationer.

Siden da er det gået støt fremad for den nu 47-årige Norby. Hun har opbygget et umådeligt stort og imponerende bagkatalog, og hendes stemme bliver til stadighed lovprist fra alle sider, så der skulle være rigeligt at glæde sig til, når hun går på scenen i Copenhagen JazzHouse.

Med sig bringer hun den svenske guitarist Ulf Wakenius, som vi herhjemme kender som fast makker for vor egen NHØP samt ikke mindst som guitarist med Oscar Petersons trio. På bas og cello har Cæcilie selveste Lars Danielsson, som i dag tilhører den absolutte europæiske kontrabaselite med et spil hvis musikalitet, ganske enkelt forekommer overvældende.-L-