x

Cold Cave (Us)
Rust
D. 19.05.2010 Kl. 21:00

Forestil dig New Orders sylespidse synthesizer-flader spillet på en skramlet transistor radio iklædt et mørkt vampyrkostume fra Twilight. Det danner meget godt settingen for Pitchfork-darlingene i Cold Cave.

Med karakteren 7,6 for deres debutalbum på Matador har de taget et kvantespring ind på indie-scenen - og de har allerede sat nye standarder for, hvor mange 80'er-genrer man kan skrue sammen på et album fra 2009 og stadig lyde som var det aldrig hørt før.

Det er postpunk, new wave, rendyrket synthesizer-pop og mandestemme som oser af Ian Curtis og David Bowie i frit fald. Tempoet er til tider hektisk - andre gang langsommeligt og melankolsk, men man gribes af de flotte popperler, som giver ekko selv efter musikken stopper.


Chainsaw Eaters varmer trods det dødsmetal-klingende navn op med dyster synthesizerdreven post-punk med udgangspunkt i 80'ernes punkscene med navne som Sods, Ballet Mecanique, Joy Division og New Order.

Så er der bare at nyde begge bands, som denne aften fejrer et årti, der leverede uforgængelig musik til stadig inspiration.-L-