x

'The Music of Maria Schneider' - 'The Music of Maria Schneider'
Copenhagen Jazzhouse
D. 14.05.2010 Kl. 21:00

OBS! Vær opmærksom på der er et begrænset antal siddepladser i salen.

Den amerikanske komponist og orkesterleder, Maria Schneider, er internationalt anerkendt som en af de største fornyere af bigband-musikken gennem de sidste 15-20 år. Hendes musik var oprindeligt kraftigt inspireret af Miles Davis og Gil Evans men udvikles hele tiden, så hun i dag står som en af de mest personlige stemmer på den internationale bigband-scene.

Til dette projekt dirigeres Maria Schneiders musik af den anerkendte danske saxofonist og komponist, Lars Møller, som lover at publikum kan se frem til "lyrisk, ekspressiv, romantisk og groove-fyldt moderne bigband-musik".

Klüvers Big Band kan i 2010 fejre ikke mindre end 33 års jubilæum, og gennem tiden har bigbandet samarbejdet med et hav af store solister. I de senere år har bigbandet blandt andet turneret med den amerikanske sanger og jazz-superstar, Kurt Elling, og orkestret har inden for de seneste par år udgivet plader med sangerinden Cæcilie Norby og saxofonisten Jesper Thilo. I Klüvers Big Band sidder nogle af Danmarks bedste jazzmusikere - flere af dem solister i international klasse - men først og fremmest er det et hold, hvis kollektive energi og sans for at få musikken til at løfte sig og swinge med fynd og klem er helt -L-