x

Jaune Toujours (Bel) Gypsy Ska Chanson
Global Copenhagen
D. 04.06.2010 Kl. 22:00

Jaune Toujours (BEL)Gypsy Ska Chanson

Fredag den 4. juni, kl. 21.00

Jaune Toujours kan ikke sættes i en bestemt boks. Musikken er lige så rig og vidtfavnende som Bruxelles’ eksplosive miks af kulturer, sprog og musikstilarter. Deres musik er rig på spor fra alverdens retninger og elementer fra rock, chanson, ska, balkan, brass og jeg-skal-komme-efter-dig kan tydeligt fornemmes. Bandets dristige musikalske cocktail passer som hånd i handske med de intelligente og poetiske tekster og de to faktorer tilsammen gør Jaune Toujours en særdeles positiv kulturbombe.Bandet fandt sammen helt tilbage i det 20. århundrede og fangede publikums interesse med udgivelsen af deres første plade ”Brusk”. Allerede der opstod der en bred enighed om at bandet havde deres helt egen lyd, som trygt bevægede sig off-the-beaten-track af hvad man normalt var vant til at lægge ører til. Med et uhyre skarpt og tilpas punket tilgang, bæres Jaune Toujours’ catchy sange af harmonikaens, kontrabasens og trommernes fandensgrooves, som forstærkes yderligere af en speciel eminent trutsektion.Men Jaune Toursours trives bedst live. Oktetten er blevet berømt og berygtet for deres formidable live sets, som flere gange har taget dem en tur forbi hele Europa. Udover at bandet har været på flere selvstændige turnéer og spillet på nogle af de store festivaler rund omkring, har de også flere gange været et foretrukket valg for navne som Calexico, Manu Chao, Ojos de Brujo, Babylon Circus og Julie Delpy.Deres mange koncerter har gjort Jaune Toujours til en omgang rutinerede musikere, men de er ikke desto mindre altid klar til at improvisere og gøre deres shows livlige og festlige.

Alle som har haft fornøjelsen af at opleve disse dejlige belgiske musikvafler live, har siden 2007 nikke godkendende til på deres live plade ”Club”, som virkelig evner at overføre noget at live-galskaben til det hjemlige stereoanlæg.I 2009 kunne man klappe i sine små hænder over Jaune Toujours femte udgivelse ”Kolektiv”, som er blevet rost af fans såvel som kritikere.

Jaune Toujours spiller med en solid rygrad og sigter direkte på publikums fødder!

”Belgium’s finest export since beer” The Oxford Times”Surely destined to become one of the great European party bands” The GuardianHør Jaune Toujours på:

www.myspace.com/jaunetoujoursEntré: 80 DKK (60 DKK for studerende)Dør: kl. 21.00 (Show kl. 22.00)