Julia Holter

Julia Holter
DR Koncerthuset
D. 18.08.2016 Kl. 20:00

Julia Holter genbesøger Danmark og lægger vejen forbi DR Koncerthuset

Den amerikanske komponist og sangskriver udgav i efteråret et anmelderrost album og tilbagelagde en ditto kritikerrost koncert i VEGA. Til august får publikum i Studie 2 fornøjelsen.

Julia Holter udgav i efteråret sit fjerde album på fire år, Have You In My Wilderness,  som blev fulgt op af en koncert i VEGA – begge til rosende ord fra både anmeldere og publikum. Bl.a. GAFFA gav koncerten fire stjerner og måtte overgive sig for Holters ”uopslidelige charme”. Til august vender amerikaneren tilbage til DR Koncerthusets Studie 2.

Julia Holter en en klassicist med arven fra electroakustiske helte løbende i komponistblodet, og med hovedet fuld af sine egne levede årtiers popmusik udfører hun musikalske eksperimenter og umiddelbare æstetiske tilfredsstillelser. Nysgerrigt fabulerende og unikt formidlende mellem avantgarde og mainstream er amerikaneren en fascinerende artist på den internationale musikscene. Hendes arrangementer fjedrer ubemærket, duvende, ikke blot mod crescendoet men også dybere ind i numrenes tekstur. Stemmen er ren og skær som forårsdagen, ikke gennemsigtig blot tydelig: en hånd rakt gennem det vildnis af kulturhistorie, som de foreløbigt fire albums (Tragedy, Ekstasis, Loud City Song og Have You In My Wilderness) har åbenbaret.

Fra Los Angeles kommer den efterhånden velbevandrede  komponist/ indieartist, som verden lærte at kende med gennembruddet Ekstasis, en fortolkning af antikke fortællinger, og siden bjergtaget af Loud City Songs’ svulmende kompositioner. Herhjemme har vi tidligere haft fornøjelsen af Holter og band to gange på Roskilde Festival samt i Aarhus og København – nu vender hun altså tilbage, for første gang til DR Koncerthuset.