x

Odense Assholes + Support: Fler' Farver
Stars
D. 30.04.2010 Kl. 21:00

"Odense Assholes" består af en række maskerede rappere, hvis sange omhandler had til alt fra julen til grøntsager, politik og bøsser. Gruppen fik for alvor første gang omtale, da de i december lagde deres single "Julefrokost med O.A." ud på internettet. Under 24 timer efter, streamede P3 sangen direkte fra nettet ud til den danske befolkning, hvorefter Adam Duvå Hall spillede nummeret igen og igen.
Sangen blev downloadet flere tusinde gange og videoen til nummeret blev det mest sete klip nogensinde på Ekstrabladets web-TV, - en rekord "O.A."(som gruppen også kaldes) stadig holder den dag i dag.

Gruppen fulgte et par måneder efter, op med singlen "Bøsser Bløder Lysserødt", hvilket viste sig at blive en endnu større succes.
De provokerende tekster, og det voldsomme sprogbrug i sangen, blev emne for stor debat i cyberspace, og diskussionen om hvorvidt "Odense Assholes" virkelig mente det de sang om bøsser, eller om det var en slags musikalsk satire, tog nye højder - for hvis det VAR satire, var det så OK? Odense Assholes forholdt sig igennem hele perioden tavse. Tavsheden sætter spørgsmål ved om O.A. virkelig mener det de rapper? - og ja det må folk åbentbart selv finde ud af.
En ting er sikkert - i O.A.'s musikvideo til "Bøsser Bløder Lysserødt" synges der: "Alle dem der danser er bøsser" men hen mod slutningen står rapperne selv og danser(?) i musikvideoen til "Kælling du kan ik køre bil" rappes der: "Kælling du kan ik' køre bil, fuck om på bagsædet og gør hvad du er bedst til" - men hvem er det der sidder på bagsædet af bilen i slutningen af videoen; selveste Odense Assholes... Sådan fortsætter det igennem OA's enorme virale univers, med figurer med egne Facebooksider, fangrupper, officielle video statements i bedste guerilla stil osv. osv. Odense Assholes debutalbum ”Ik' for sjov” udkom officielt den 11. september 2009. -S-