Ibens

Ibens
Posten
D. 10.02.2017 Kl. 21:00

I februar 2017 er det ikke mindre end 20 år siden at ibens brød igennem med deres selvbetitlede debutalbum. Med sange som 'Ølstykke i november', 'Jeg savner min blå cykel' 'Solveig' og 'Dødssyg søndag' vendte ibens op og ned på hvordan et dansk band kunne lyde dengang sidst i 1990'erne.
At kombinere britisk inspireret indierock med dansksprogede hverdagstekster var ikke rigtig set før, og kombinationen lykkedes, fordi det hele var tilsat knaldgode og slidstærke melodier.
Det blev alene i 1997 til næsten 40.000 solgte albums, hitlisteplaceringer og adskillige koncerter på klubber og festivaler, herunder Roskilde Festival.
Selvom gruppen aldrig officielt er gået rigtigt i opløsning, har spændinger mellem bandmedlemmerne medført, at der siden da kun er udkommet et meget begrænset materiale fra gruppen, ligesom koncertaktiviteterne har været små.
Men nu bliver der en enestående mulighed for et genhør med sangene fra debutalbummet.
Det sker ved en julbilæumskoncert fredag den 10. februar, hvilket er den præcise dato for udgivelsen af albummet. Ved koncerten vil ibens for første gang nogensinde fremføre deres debut som et værk, det vil sige med numrene fremført i samme rækkefølge som på albummet.
Albummet udkommer ved samme lejlighed for første gang på vinyI i et begrænset oplag.
At ibens har valgt at lægge koncerten netop på Posten i Odense, skyldes dels, at forsanger Carsten Lykke gennem en årrække har været bosat på Fyn, og dels at flere så har mulighed for at opleve koncerten uanset hvor de bor i landet.
Velkommen til en unik koncertaften med landets eneste ibens i original besætning: Carsten Lykke (vokal, guitar), Henrik Marstal (bas, kor) og Kristian Obling Høeg (trommer).