x

Serendou (NER/FRA)
Global Copenhagen
D. 24.03.2017 Kl. 21:00

Tag med på en rejse mod ukendt land, når den grænseløse trio, Serendou, med kraft, humor, følelse og fantasi, bygger bro mellem Nigers musikalske arv og den keltiske musiktradition

Multiinstrumentalisten Boubacar Souleymane, der mestrer den enstrengede lut, kountigui, er også en formidabel percussionist. Med bjergtagende melodier og polyrytmiske forløb skaber han mageløse musikalske lydlandskaber, der sender tankerne mod Nigers sandstormede vidder og mægtige floder.

I lydbilledets front står Yacouba Moumouni og Jean-Luc Thomas, hvis fløjter i telepatisk sammenspil, skubber hinanden ud i nye og spændende musikalske terræner. I fløjternes dialog opstår et lydlandskab som gruppen kalder »flutes of the world«. Og det er virkeligt alverdens fløjter, der kan spores i lydbilledet; det er på én gang nigersk, keltisk og noget helt tredje og særegent.

Musikken er eksperimenterende, men let at komme ind i, og på en scene er Serendou et enestående bekendtskab. Koncerten tager dig på en rejse mod ukendt land, der med kraft, humor, følelse og fantasi, forener to musikalske traditioner.

Med Serendous tværmusikalsk projekt har de tre musikere igennem et årti turneret verden rundt, udgivet to enestående plader og skabt deres eget unikke soniske univers. Med sig har Serendou et nyt album som netop nu er »Månedens Musik« på tidsskriftet »Roots World«. Læs mere her: www.rootsworld.com/reviews/serendou-17.shtml