x

Alternativ Torsdag M/ DØR NR. 13
Bygningen
D. 20.04.2017 Kl. 20:00

KarriereKanonen-vindere erklærer krig på ny EP

DØR NR. 13 er en dansk beatgruppe opkaldt efter en makaber Tivoli forlystelse fra 90’erne.Gruppens musik blander frit dyster post punk med snerrende rock og rul og fængende guitar pop på et nøgent og poetisk nudansk.
Inspireret af rock- og litteraturhistoriens klarsynede poeter snerrer Dør nr. 13 efter stilstand og normer. EP’en ”Krigere uden Vaaben” er en foreløbig kulmination for et rastløst band i rivende og konstant udvikling.

Gaffa kaldte deres koncert på Spot for ”dragende og højenergisk,” mens Undertoner udråbte frontmand Lasse Storm som “rockpoet”. Og med en sejr i sidste års KarriereKanonen har københavnske Dør Nr. 13 på kort tid
cementeret sig som et af de allermest lovende danske navne i feltet for mørkrandet beat. EP’en “Krigere Uden Vaaben” understreger nu, at de er et band drevet af den allerstørste nødvendighed.

Sangene dirrer af en punket energi der spiller op til dans det ene øjeblik, og kalder til kamp det næste. Deri ligger tanken om at være ‘krigere uden vaaben.’; “Det handler om at sætte os selv fri fra alt det, der holder os nede,” siger Lasse Storm.

“Om at rykke ved ting. Sætte ting i bevægelse. Stilstand er døden. Om at sætte mennesker i bevægelse. Kroppen, munden, hjernen og hjertet. Om at få folk til at synge, danse, tænke og mærke efter.”

Musikalsk er det fem mand høje orkester vokset ud af en sommer, hvor Lasse Storm lå og lyttede til en bunke gamle syreplader. De inspirerede ham til at samle et band. Han tog fat i medlemmer af blandt andet The Blue Van og Hymns From Nineveh,
og for hver ny musiker han inddrog, blev lyden mere og mere defineret. Snart var det ikke syrerock, men en distinkt og økonomisk destillering af fem menneskers hjerteblod. “Ind til benet. Ikke så meget bullshit” lyder mantraet i øvelokalet.

Lyrisk ligger der en ledetråd i EP-titlen, som er lånt hos den danske digter og modstandsmand Morten Nielsen. “Der er stor musik i hans digte. Han skriver i et enkelt og præcist sprog, der på få linjer favner hele livet i tusinde billeder og følelser.
Hans ord ser dig direkte i øjnene og brænder så hårdt, at det gør helt ondt i maven,” siger Lasse Storm.

Hos Dør Nr. 13 har inspirationen fra Morten Nielsen – og fra rockpoeter som John Lennon, Ian Curtis og Thåström – ført til singlen ‘E45’, som handler om at fare så meget vild i sit liv, at man skrigende forsøger at ruske sig fri.
Den har ført til ‘Kollision’, som kredser om tolerance og sammenstødet mellem verdener. Og den har ført til ‘Emma’ balladen om stofferne, der holdt op med at virke.

‘Krigere uden vaaben’ er produceret af Søren Christensen (Reptile Youth og Fallulah) i samarbejde med Niels Brandt (The Minds of 99). Første single ‘E45’ udkommer 6. januar 2017, og EP’en efterfølgende den 31. marts.

Dør nr. 13 følger ep’en op med en række koncerter. Se datoer og følg bandet her: