x

Night of Heavy Sun: Daniel Lanois Solo (CA)
JAZZHOUSE
D. 25.03.2017 Kl. 21:00

Jazzhouse og The Lake byder på eksklusiv og instrumental solo-koncert med den legendariske musiker og producer Daniel Lanois. Forvent magi i grænselandet mellem ambient, americana og impressionistiske lydlandskaber i helt intime rammer.


Den canadiske musiker og producer Daniel Lanois indtager en unik position i det internationale musikalske landskab. Som producer er han en visionær superstjerne, som ikke blot har arbejdet med navne som Bob Dylan, Willie Nelson, Emmylou Harris, Neil Young og U2, men som i meget høj grad også har været med til at udfordre og udvikle flere af disse kunstnere.


I rollen som producer har han også trådt mere eksperimenterende stier, bl.a. i et frugtbart samarbejde med ambient-pionererne Brian Eno, Harold Budd og Jon Hassell. Lanois' udsøgte fornemmelse for lyd har dermed også i høj grad været med til at definere lyden af moderne ambient gennem værker som "The Pearl" og "Apollo: Atmospheres & Soundtracks".


Også i rollen som musiker er han velbevandret i forskeligartede musikgenre og -traditioner, da han ubesværet bevæger sig mellem ambiente lydeksperimenter og sjælfuld roots/americana med elementer af både folk, rock og country og med afstikkere til dub og electronica. I Daniel Lanois' alkymistiske verden indgår disse musikalske størrelser i nye og magiske forbindelser, og som få andre formår han at forbinde dem med menneskelig varme, mytologiske ur-landskaber og en slags futuristisk higen. Meget passende kaldte han et af sine ambiente albums for "Flesh and Machine" - et udtryk for hans sømløse sammenfletning af det maskinelle og det varmt organiske.
Lanois mestrer et væld af instrumenter, men har de seneste år især fordybet sig i pedal steel-guitarens muligheder. Pedal steel-guitaren er da også som skabt til Lanois' musikalske vision idet det er et instrument, der båder bærer en varm og vemodig country-klang og som samtidig lyder som stemmen på et væsen fra en fjern planet.

Pedal steel-guitaren danner også grobund for Lanois' seneste og imponerende værk, "Goodbye to Language", der høstede store roser. Bl.a. skrev Pitchfork: "It sounds like country music that has been dubbed from tape to tape until it has achieved the consistency of spun honey [...] a blissful kind of ur-music, amniotic and quietly ecstatic".

Daniel Lanois medbringer også pedal steel-guitaren og en masse effekter, når han gæster Jazzhouse til en solo-koncert i helt intime rammer. En fantastisk mulighed for at fordybe sig i rige klanglandskaber fra en helt enestestående musiker og producer. Koncerten præsenteres i samarbejde med radiostationen The Lake, der også vil DJ'e før og efter koncerten.

Om The Lake
The Lake er en dansk internetradiostation, der siden 2014 har sendt eksperimenterende og inspirerende musik, lyd- og radiokunst døgnet rundt på www.thelakeradio.com.
The Lake er stiftet af blandt andre det danske band Efterklang og er frivilligt drevet af en gruppe kunstnere, musikere og radiofolk.