x

Sun Ship: Delirium + Hyperactive Kid (D) (Aarhus Jazz Festival)
Musikcaféen
D. 13.07.2009 Kl. 20:00

20.00 – 21.30: Delirium22.00 – 23.30: Hyperactive Kid (D)Delirium har virket sammen i 10 år, og har hele tiden haft spontaniteten som omdrejningspunkt i sit sprudlende udtryk. Hyperactive Kid blander forfriskende energisk elementer af rock, hip hop, fri impro, drum 'n’ bass m.m.

Delirium

"Delirium fremstår som en stærk enhed, hvor alle bidrager til den overvældende spontanitet. Vi er priviligerede, at vi har muligheden for at lytte med" (All About Jazz, USA).Igennem 10 år har Delirium stået som et lysende eksempel på et succesfuldt samarbejde mellem musikere fra en sprudlende generation af grænsesøgende nordiske jazzmusikere, og har siden opstarten i 1999 været særdeles aktive på den europæiske jazzscene med optrædender på nogle af de største klubber og festivaler - heriblandt Molde Jazz Festival, Kongsberg Jazz Festival og NattJazz Festival i Norge, Grenoble Jazz og Jazz d'Or i Frankrig, og Tampere Jazz Happening i Finland for at nævne nogle få. I ugerne op til Aarhus Jazz Festival, har Delirium været på en længere turné i USA og Canada for bl.a. at optræde på Rochester Jazz Festival og Vancouver Jazz Festival.Kasper Tranberg: Trompet - Mikko Innanen: Sax - Jonas Westergaard: Bas - Stefan Pasborg: Trommer.

Hyperactive Kid

Berlinske Hyperactive Kid har markeret sig stærkt på den europæiske jazzscene de seneste år. De tre unge musikere har formået at blande konventionerne på en forfriskende og voldsomt energisk facon, og lader elementer af rock, hip hop, fri impro, drum n’ bass m.m. flyde frit i deres kompositioner og liveoptrædener.Ligeledes har Hyperactive Kids lydbillede et karakteristisk præg, da bassen er udeladt til fordel for Ronny Graupes 7-strengede guitar; i det hele taget har trioen formået at skabe en helt egen lyd og dynamisk tilgang til moderne jazz. At vi her har at gøre med nogle af Tysklands mest spændende unge musikere, afspejles også i de mange forskellige samarbejder med musikere som Joachim Kühn, Axel Dörner og Kresten Osgood.Phillip Gropper: Saxofon - Ronny Graupe: 7-str. guitar - Christian Lillinger: Trommer.