x

Aláfia (BR)
Global Copenhagen
D. 27.05.2017 Kl. 21:00

Der bliver trængsel på scenen, når Aláfias 10 musikere fyrer op for deres helt særlige og funky take på den afrobrasilianske musikarv

Aláfia forener med en udogmatisk tilgang den brasilianske musikarv med funk, rap og elektroniske elementer. Særligt bruger de den afrobrasilianske religion, Candomblés, trancedannende rytmer som afsæt for funk-eksperimenter, der fører ritualerne op på en scene og ned på dansegulvet.

Det er enestående at se, hvordan de 10 musikere kan indtage et rum og skabe et samlet massivt lydbombardement, der samtidige give plads til detaljer, samspil og lader de enkelte musikere og sangere træde frem.

Aláfia, der har eksisteret siden 2011, er en del af São Paulos sprudlende musikmiljø, som det sidste årti har eksperimenteret med den traditionelle musik og givet den nye udtryksformer som vi kender det fra eksempelvis Metá Metá som Global tidligere har præsenteret.

Det bliver uden tvivl festlig og medrivende aften. Men Aláfia mestrer også det følsomme i en lyd, der forsøger at indfange São Paulos musikalske arv og kosmopolens virkelighed. Både den brasilianske millionbys vibrerende sammensmeltninger af musik, men også byens enorme fattigdom og politiske turmult. Selv siger gruppen, at deres musik “sejler mellem kaos, voldsomhed og ømhed.”

Med deres tredje udgivelse “São Paulo Não É Sopa” har Aláfia taget Brasilien og Latinamerika med storm og kan nu opleves for første gang i Europa, når de i slutningen af maj gæster Global.