x

Himmerland M. Mairi Campbell
Gimle
D. 05.05.2018 Kl. 19:30

Himmerland m. Mairi CampbellDato: 05. maj 2018 kl. 19.30

Dørene åbnes kl. 19.00Unummererede siddepladserNy dansk musik på tværs af genrer, grænser og kulturer.Himmerland har de seneste år turneret over det meste af verden. Med deres nye musik, komponeret af fem markante og særdeles erfarne musikere med baggrund i meget forskellige genrer, traditioner og kulturer.

Overalt hvor bandet kommer frem spreder de glæde og tryllebinder deres publikum, med deres helt unikke blanding af gamle danske ballader, forrygende fiddle-tunes, ekvilibristiske improvisationer og super godt humør!

Bandet består af Eskil Romme, der startede bandet og gennem alle årene har stået i front med sin lille sopransaxofon.

På violin finder vi Kirstine Haugaard Sand, der er en yderst erfaren musiker, der udover Himmerland også spiller i Fiolministeriet og Svestar.

Svenske Jens Ulvsand på Bouzouki og Sang har for nylig sluttet sig til bandet. Han spiller også i Trio Mio, Færd og Kryss ? og bidrager til bandets internationale præg.

Andrzej Krejnuik på elektrisk bas og sang ? er født i Polen, men har boet i Danmark det meste af sit liv. Han er en yderst respekteret musiker og komponist, og en fremragende solist på den elektriske bas.

Ayi Solomon er en troldmand på percussion. Han er oprindelig fra Ghana ? og kan i den grad tryllebinde publikum, når han danser rundt om sine trommer, synger og griner ? og er et festfyrværkeri af godt humør. Han optræder ud over Himmerland i andre internationale sammenhænge ? bl.a. var han med Rasmus Lyberth, da han optrådte i folk roskilde i 2016.

Ved denne koncert har Himmerland den skotske Mairi Campbell med som gæstesolist.

Mairi Campbell er en fantastisk sangerinde og violinist.

Hun betragtes som en af Skotlands mest fremtrædende og nyskabende musikere.

Hun spænder vidt ? fra den skotske dansemusik til at skubbe til grænserne for den traditionelle musik-scene med sine nye lydbilleder og improvisationer.

Det bliver spændende at opleve hende sammen med Himmerland.Arrangør: folk roskilde Lirum LarumNy dansk musik på tværs af grænser