x
Laura Mo

Laura Mo
Ny Ridehus
D. 12.10.2018 Kl. 20:00


Der synes at være en verden til forskel på indianerreservatet Rosebud i South Dakota og landsbyen Tolne i Vendsyssel. Men for den jyske sangerinde Laura Mo er de to virkeligheder tæt forbundne. Det var hendes første møde med Lakota-indianerne i USA for snart mange år siden, som satte hende i gang med musikken og lyrikken. I det forblæste prærielandskab mødte hun nemlig en fyr, der lagde en slidt guitar i hendes hænder og lærte hende en håndfuld greb. Og da akkorderne havde sat sig i hendes fingre, kom melodier og tekster øjeblikkeligt til hende.

Mødet med guitaren forandrede den dengang 16-årige piges verden, og da Laura vendte tilbage til Danmark, var hun blevet sangskriverske.Hun havde imidlertid ikke kun fundet musikken i den nordamerikanske natur, men også en stærk tilknytning til et liv langt borte fra byernes lys og larm. Og følelsen rejste med hjem til hovedlandet, hvor hun i dag bor alene i et lille hus i en skov.Laura Mo inspireres af ”Af gadens prinser og prinsesser. Af skiffle-kongen Lonnie Donegan. Af prærien. Skoven. Frihed. Tove Ditlevsen. Af min hjertenskær. Af at rejse på 3. klasse. Af John Mogensen. Svante. Af min far.”Alt dette blandes med melodier og toner i Lauras hoved. Det er blevet en permanent tilstand. Fyldt med håndspillet lidenskab og poesi om det nære i det store. Eller er det omvendt? Musikken er under alle omstændigheder en sjælden fugl på musikkens himmel. Ligesom kvinden bag.

Laura Mo besøger Grønnegades Kaserne Kulturcenter den 12. oktober. Koncerten er en del af EN til 10-billetten, som giver adgang til 10 af Grønnegades Kaserne Kulturcenters koncerter henover den kommende sæson. Billetter i løssalg til koncerten med Laura Mo samt til EN til 10 er i salg nu.

Læs mere på www.gkkultur.dk

Kom i god til - indgang via glasbygningen

Facebook & Instagram: @gkkultur #mitkulturcenter

Inklusiv garderobe