x

ORKESTER NORDEN - Play ON!'18
Musikkens Hus
D. 17.08.2018 Kl. 19:30


ORKESTER NORDEN "Play ON!"18

Dato: 17. august 2018 kl.19:30

Unummererede siddepladserDirigent: Fredrik Burstedt

Solist: Vikingur Olafsson, klaverFor 25 år siden tændte stjernedirigenten Esa-Pekka Salonen faklen for Orkester Norden på initiativ af Lions Club Sverige. Siden har orkestret været et fælles nordisk projekt for unge musikere udvalgt blandt de største talenter i Norden og de baltiske lande. For at støtte dette fantastiske arbejde afslutter Vendsyssel Festival igen i år med Orkester Norden i Musikkens Hus. Koncerten markerer samtidig afslutningen på ON?s 5-årige tilknytning til Aalborg og stafetten sendes videre til en ny nordisk værtsby. Orkestrets Sommerturné går fra Aalborg videre til DR Koncerthuset i København og dernæst Island, hvor orkestret deltager i fejringen af 100-året for Islands selvstændighed og samtidig 50-året for Nordens Hus i Reykjavik.

Fredrik Burstedt har før sin karriere som dirigent været violinsolist på internationalt plan. I 2006 blev han tildelt den første Sixten Ehrling-pris for unge dirigenter. I 2012 blev han tildelt den prestigefyldte Herbert Blomstedt-pris af Det Kgl. Svenske Musikkonservatorium.

Før islandske Vikingur Ólafsson lyste op på den internationale scene i 2016, vandt han alle de største priser i sit hjemland. I 2016 indskrev Vikingur sig som eksklusiv kunstner på Deutsche Grammophon, med albummet Philip Glass ? Piano Works.Program: Schnelzer: A freak in Burbank, Mozart: Klaverkoncert nr. 23 i A-dur og Beethoven: Symfoni nr. 3 “Eroica”

Arrangør: Musikkens Hus og Vendsyssel Festivals Styrelse