x

Elena Bashkirova, Klaver
Hjørring Gymnasium
D. 09.07.2018 Kl. 19:30

Elena Bashkirova, klaver
Dato: 9. juli 2018 kl.19:30
Unummererede siddepladser

Elena Bashkirova er uddannet på Tchaikovsky Konservatoriet i Moskva hos sin far pianisten Dimitri Bashkirov. Hun har optrådt sammen med førende orkestre i både Europa, USA og Sydamerika og har en passion for kammermusik. Som akkompagnatør har hun arbejdet sammen med bl.a. Anna Netrebko og Robert Holl. I 1988 blev Elena Bashkirova gift med Daniel Barenboim.
I 1998 grundlagde Elena Bashkirova den internationale Jerusalem Chamber Music Festival. Som kunstnerisk leder skaber hun en årlig kammermusikbegivenhed med internationale kunstnere, og siden grundlæggelsen er festivalen blevet en vigtig del af Israels kulturelle liv. I april 2012 blev en tysk partnerfestival grundlagt på det jødiske museum i Berlin. Koncerterne er højt anset af publikum, og festivalens gæsteforestillinger er værdsat ud over Israels grænser ved optrædener i storbyer i Europa og Brasilien og på internationalt anerkendte sommerfestivaler.
I 2017/2018 spiller Elena Bashkirova blandt andet i St. Petersborg og Paris Philharmonic, med Kammerakademie Potsdam, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Orquesta di Valencia og Wien Kammerorkester.

Program: Værker af Mozart: Fantasi for Klaver i d-mol, Rondo for Klaver i D-dur, Variationer for Cembalo i A-dur, Sonate for Klaver nr. 13 i B-dur og R. Schumann: Klaversonate nr. 1 i fis-mol

Arrangør: Vendsyssel Festivals Styrelse