x

Andreas Brantelid & Katrine Gislin
HJØRRING GYMNASIUMS FESTSAL
D. 31.07.2018 Kl. 19:30


Andreas Brantelid, cello

Katrine Gislinge, klaver

Dato: 31. juli 2018 kl.19:30

Unummererede siddepladserKatrine Gislinge har spillet solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa og USA. Hun har arbejdet sammen med musikere som Gustavo Dudamel, Kurt Sanderling, Andreas Brantelid og Gidon Kremer og er medlem af Den Danske Klavertrio. Hun var den første danske pianist, der indspillede for Deutsche Grammophon. Komponister som Per Nørgård og Bent Sørensen har dedikeret værker til hende.

Andreas Brantelid solo-debuterede i en alder af 14 år og er i dag en af de mest eftertragtede udøvende musikere fra Skandinavien. Han optræder over det meste af verden med alle de bedste symfoniorkestre og vinder overalt anerkendelse for sine tankevækkende fortolkninger, enestående farverige lyd og engagerede personlighed. I dec. 2017 turnerede han i Kina sammen med London Philharmonic Orchestra.

Både Gislinge og Brantelid vil af mange være kendt fra DRs klassiske satsninger, hvor de begge optrådte som læremestre i "Vidunderbørn" og Gislinge desuden i "Den Klassiske Musikquiz".

Brantelid spiller på en Stradivarius 'Boni-Hegar' cello fra 1707 udlånt af den norske kunstsamler Christen Sveaas.Program: Nikolai Myaskovsky: Cellosonate nr. 2 i a-mol, Dmitri Shostakovich: Cellosonate i d-mol, Sergej Rachmaninov Cellosonate i g-molArrangør: Vendsyssel Festivals Styrelse