x

C.S. Nielsen (50/50 Koncert)
Musikteater Ishøj Kultur Café
D. 28.11.2018 Kl. 19:30

C.S. Nielsen (50/50 koncert)

50/50-dogmet er meget simpelt: Der er 50 pladser, og en billet koster 50 kroner. Faktisk er der ikke en fysisk scene, som er hævet op over publikum, og heller ikke stole, der står i snorlige række. Derimod sidder kunstneren i øjenhøjde med publikum, som kan sidde og hygge sig ved caféborde og bare nyde musikken. Det skal være uformelt og nærværende,” siger kulturhusleder Jorge Rivera. ”Musikken skal være akustisk og tæt på publikum, og der kommer til være tre til fem meter mellem publikum og kunstneren, så det bliver en meget intim oplevelse for både pub-likum og for kunstneren. Det vil skabe nogle unikke koncertoplevelser”

CS Nielsen er født på Samsø i 1977 og i de 10 år der er gået siden debutalbummet “Against the Dying of the Light” har CS Nielsen spillet hundredvis af koncerter. Efter udgivelsen af “Jericho Road” blev han inviteret til Folk Alliance i USA, og hans meget overbevisende koncerter førte til et nyt samarbejde med en amerikansk booker i Nashville.
”Jeriko-vejen er der, hvor vi falder og håber på hjælp fra andre. Det er der, hvor vi kigger til siden eller hjælper, når vi ser en nødstedt på vores vej. Det er der, hvor vi lever op til vores ansvar, og det er der, hvor vi svigter”. Sådan siger CS Nielsen om albummets titel, ’Jericho Road,’ der også er titlen på anden skæring. Der er med andre ord slået en episk tone an, og det er da også gennemgående for CS Nielsens sangskrivning, at han arbejder i en tradition, der har det evigtgyldige som rettesnor. Det hurtige, og det letomsættelige og overfladiske lever sit døgnflueliv i et helt andet univers, der ikke rigtig har adgang til den tusindårige forfinelse af kerne og kraft, som CS Nielsen dypper pennen i.
”Han ser sig selv som et lille led i en ældgammel kæde. Og han er ikke bange for at genbruge en frase, der har overlevet tidens tand, hvor andre sangskrivere og digtere ville jagte at være originale for enhver pris,” siger teologen og journalisten Søren E. Jensen, der har fulgt CS Nielsens karriere.

Sangen som udgangspunkt – med forstærkning og modspil
De tolv numre er skrevet over en længere periode med vokal og akustisk guitar som
omdrejningspunkt, mens den endelige plade er produceret af Kim Hyttel i ’Folkes Garage’ i Østbirk:

”Så kan jeg vist ikke bede om mere”
Det er der kommet en særdeles velafbalanceret, lyttevenlig og langtidsholdbar plade ud af, og nu glæder sangskriveren til at have de nye sange med ud live. Ambitionen er ydmyg men standhaftig – som musikken:
”Jeg har jo været heldig at spille mange forskellige steder: i dagligstuer, i fængsler, i kirker, på mange forskellige spillesteder og festivaler. En lille turné i Texas var en stor oplevelse – den bragte på en mærkelig måde musikken tilbage til sin referenceramme. En turné i Grønland var også vanvittigt inspirerende. Jeg ønsker, at mine sange bliver hørt af så mange ører, der kan værdsætte dem, som muligt. Hvis jeg kan komme til at spille så mange koncerter, som jeg kan holde til, spille sammen med passionerede og talentfulde musikere og i det hele tage leve en tilværelse, hvor jeg finder inspiration og tid til at dyrke musikken, skrive flere sange og indspille en plade en gang imellem, så kan jeg vist ikke bede om mere.”