x

Cæcilie Norby
Kedelhuset
D. 22.02.2019 Kl. 20:00


Fredag 22. februar 2019 kl 20.00

Siddende koncert, Kedelhuset

Dørene åbner kl 19.00

Billetpris: kr. 275,- inkl. gebyrCæcilie Norby - 'European Sisters in Jazz'

Cæcilie Norby er ikke bare en af Danmarks største jazzsangerinde, men også en af de mest toneangivende og anmelderroste sangerinder på hele den europæiske jazzscene med en stribe udgivelser på det prestigefyldte tyske pladeselskab ACT bag sig. Efter duopladen med bassisten Lars Danielsson skrev pressen blandt andet: 'Fremragende, fokuseret og dragende' (Gaffa, Danmark) 'Vocal Jazz der Extraklasse' (JPC, Tyskland) 'Når musikk er gjort så inderligt og empatisk holder det herfra til evigheden'. (Torhammero, Norge).Norby har tidligere markeret sig som den første sangerinde fra Europa, der blev signet på legendariske Blue Note og fik flere guldplader for sine albums på det amerikanske selskab.Cæcilie Norby besøger Kedelhuset med sit spritnye 'European Sisters in Jazz'-projekt. Det er et spændende samarbejde med stjerner fra den europæiske jazz-elite, som hver for sig har markeret sig som toneangivende innovatører på deres instrumenter.Med sig har Cæcilie og de prominente damer en pose spændende kompositioner af seneste årtiers mest fremtrædende komponister såsom; Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carla Bley, samt helt nyt originalmateriale.Line-up:

Cæcilie Norby (DK) sang

Rita Marcotulli (IT) piano

Dorota Piotrowska (PL) trommer

Lisa-Rebecca Wulff (DE) bas

Hildegunn Øiseth (NO) trompetOm 'jazzsøstrene':

Den italienske piano virtuos og komponist Rita Marcotulli har siden 1980'erne samarbejdet og indspillet med jazzkoryfæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham.

Polakken Dorota Piotrowska er udover sit malende og unikke trommespil højt anerkendt for sine kompositioner. Den tyske bassist Lisa-Rebecca Wulff er som 38-årig midt i en stor karriere: Med afsæt i det præstigefyldte tyske NDR Big Band har hun bl.a. turneret med Nils Landgren og Bob Mintzer. Den norske trompetist Hildegunn Øiseth er kraftigt inspireret af musik fra Afrika og Asien efter lange ophold i blandt andet Sydafrika og Mellemøsten.Youtube:

https://youtu.be/SiPUC3ijiRw

https://youtu.be/_61ilYHG0Ag

https://youtu.be/cm7p3e_h2QE

Arr. Kedelhuset