x

Steen Rasmussen Quinteto
Gjethuset
D. 21.09.2018 Kl. 20:00


Steen Rasmussen Quinteto feat. Barbara Casini

"I februar 2017 var jeg inviteret til Firenze for at spille nogle koncerter sammen med den italienske sangerinde, guitarist og komponist, Barbara Casini."Det gik så godt, at jeg inviterede hende til at medvirke på vores album nummer 6 med titlen "Steen Rasmussen Quinteto - CANTA!" som netop er udkommet.

Barbara Casini er en italiensk sanger, guitarist og komponist. Hun er bosiddende i Firenze.

Hun har samarbejdet med en lang række jazzpersonligheder i Italien og internationalt, f.eks Enrico Rava, Stefano Bollani, Phil Woods, Lee Konitz, Toninho Horta og Guinga.

Hun har udgivet 20 albums, bla. "VENTO" i samarbejde med Enrico Rava og Accademia Filarmonica della Scala og "AGORA TA´" med bigbandet Orchestra Jazz della Sardegna med arrangementer af Paolo Silvestri.

Barbara Casini er bemærkelsesværdig for sin både Italienske og Brasilianske tilgang til musikken.

Hun er desuden en ubesværet guitarist.STEEN RASMUSSEN QUINTETO har for længst etableret sig som et af Danmarks i særklasse bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz, med et personligt udtryk, dyb fortrolighed med genren og besta°ende af nogle af Danmarks bedste musikere. Alle orkestrets nu fem cd-udgivelser er blevet fornemt modtaget,- 2 af udgivelserne oven i købet DMA-JAZZ og CARLPRIS nominerede, ligesom Steen Rasmussen Quinteto er et af landets meget eftertragtede live bands.På 2018 turneen featurerer vi desuden det faste danske orkester bestående af:

Lis Wessberg trombone, Jacob Andersen Percussion, Fredrik Damsgaard bas, Jonas Johansen trommer og kapelmester Steen Rasmussen piano. Alle er musikere fra den absolutte elite på den danske musik-scene,- alle med stor integritetOrkestret har en lang tradition for at samarbejde med udenlandske kunstnere. Stjerner som "the drummer of Jobim", Paulo Braga, Joyce Moreno, Leo Minax, Rodolfo Stroeter, Josefine Cronholm, Marcia Lopes, Robertinho Silva, og Fabio Cadore har turneret og indspillet med orkestret i Danmark, Tyskland. Spanien, Brasilien, Ecuador og Columbia. Senest i juli 2017 havde orkestret besøg af den brasilianske super sanger og guitarist, Joyce Moreno. Mange husker stadig koncerten pa° Cph Jazzfestivals højt profilerede scene "JAZZ BY THE SEA" (i silende regn!!) foran næsten 700 publikummer.GAFFA´s musikanmelder Ivan Rod skrev i sin 5 stjernede anmeldelse af Quintetoens seneste album: "musikken" Den bygger fortsat bro, men denne gang med noget, der må betegnes som en påfaldende let- og sikkerhed. Musikken er melodiøs og graciøs, smuk, formfuldendt og af noget nær verdensklasse.

Flot komponeret, flot arrangeret, flot udført!