x

Hot Chocolate
Fuglsøcentret
D. 27.04.2019 Kl. 20:00

Hot Chocolate blev dannet i Brixton, London, England i 1968. Medlemmerne af gruppen var Errol Brown, Tony Connor, Larry Ferguson, Harvey Hinsley, Patrick Olive og Tony Wilson.

I 1969 begyndte bandet at arbejde på en reggae-version af John Lennon sangen “Give Peace A Chance”. Errol Brown havde ændret teksten til deres version, men blev informeret om, at han ikke kunne gøre dette uden John Lennons tilladelse, så en kopi af demoen blev sendt til Beatles Apple-pladeselskabet for at se, hvad de syntes om indspilningen. Heldigvis elskede John versionen, og den blev udgivet på Apple.

Gruppen fik navnet “The Hot Chocolate Band” af en sekretær hos firmaet, Mavis Smith. Bandet ændrede det senere til “Hot Chocolate”.

I slutningen af ??1969 signerede Mickie Most Errol og grundlæggeren af ??gruppen Tony Wilson, som forfattere og indspillede deres sange med Mary Hopkins, Julie Felix og Hermans Hermits, inden de opfordrede dem til at komme med en sang til sig selv.

I 1970 udgav Hot Chocolate, med Errol Brown som forsanger, deres første indspilning med titlen “Love Is Life”, der nåede nummer 6 på hitlisten. Dette var starten på en femtenårig karriere for gruppen, der samlet leverede over 30 hits, og blev også den eneste gruppe i Storbritannien, der fik et hit, hvert år,femten år i træk.

I 1981 havde Hot Chocolate den ære at blive inviteret af prins Charles og Lady Diana på deres bryllupsreception på Buckingham Palace, med deltagese af regeringschefer og mange medlemmer af europæisk Kongehuse.

I 1986 forlod Errol bandet for at tilbringe mere tid sammen med sin kone og derefter småbørn. Resten af ??medlemmerne af Hot Chocolate overvejede også deres fremtid

I 1992 kom Patrick Olive, Harvey Hinsley og Tony Connor i forbindelse med agenten Richard Martin og besluttede at begynde at turnere igen.

Bandet fandt en ny sanger Greg Bannis og keyboardspillere Andy Smith & Steve Ansell, og siden 1992 har bandet fortsat successen, og turnere rundt omkring i verden, for desres mange tusinde fans, der elsker musikken i Hot Chocolate.

I 1997 nåede den klassiske single “You Sexy Thing” nummer 1 på Hitlisterne, efter at den blev omtalt i filmen ‘The Full Monty’ ,og en ny Hot Chocolate ‘Greatest Hits’ kompilering blev udgivet i oktober 1997, og nåede nummer 10 i albumlisten.

I 2010 erstattede sanger Kennie Simon, Greg Bannis på vokal, og skabte, hvad mange siger, er den bedste lyd nogensinde.

Dørene åbner 19:15