x

Sexteto Andiamo
Plantagehuset
D. 09.11.2018 Kl. 20:00

Ved køb af UNGbillet, skal der fremvises et gyldigt ID ved indgangen. Du må ikke være fyldt 20 år den dag du deltager i arrangementet.

Sexteto Andiamo
I efteråret 2018
er den Buenos Aires’ baserede tangogruppe atter på turné i Europa. Sekstetten byder på instrumental musik, som er yderst dansabel. Musikken er kendetegnet ved at have et kontrapunktistisk, dynamisk og unikt udtryk med letgenkendelige melodier ledsaget af en kraftfuld performance, som også holder den ikke-dansende lytter fanget!

Repertoiret består af splinternye kompositioner indenfor den over 100 år gamle argentinske musikgenre
suppleret af nyfortolkninger af klassiske tangoer. Gruppen er vokset ud af det størrere Orquesta Típica Andariega, som blev dannet i 2009 og har derfor samme dirigent, Luigi Coviello.

Andiamo betyder “lad os komme afsted” på italiensk. Men i Argentina taler man spansk… Tangoen blev imidlertid til blandt immigranterne på havnen i Buenos Aires og der kom særligt mange italienere, så den italienske påvirkning i genren er tydelig. I Andiamo er den særlig presente, da Coviello er født i det sydlige Italien. Måske var det grundet tangoens tætte slægtsskab med hjemlandet, at han under et kortere besøg i byen mange år tilbage blev fanget af musikken og besluttede sig for at immigrere til Argentina? Sexteto Andiamo kan således ses som et nutidigt udtryk for det, der i sin tid blev til tangoens
ophav - nemlig det europæiske møde med den sydamerikanske havneby. Endnu et medlem af gruppen har taget turen over Atlanten for at være tæt på tangoen, nemlig nordjyske Stine Engen på bandoneon, den særlige tangoharmonika.

Sexteto Andiamo er kendetegnet ved at være en flok unge musikere med masser af fart på!
Det er en tango, som peger fremad med nye kompositioner, som ønsker at give tangoen nyt liv
uden dog at bryde med traditionen.

Sekstetten spiller ugentligt på milongaer rundt om i Buenos Aires og har været på to europaturneer, hvor de spillede i musikhuse, på teatre og milongaer i f.eks. Danmark, Italien, Tyskland, Belgien, Norge, Frankrig, Schweiz og Sverige. Sexteto Andiamo inviterer dig indenfor i tangoens magiske univers, som fascinerer mennesker kloden over. Andiamos tango er et frisk pust i den gloriøse genre og garanterer en spændende aften!

For mere information og for at lytte til musikken:

www.sextetoandiamo.com

Orkestrets medlemmer
Kontrabas og dirigent Luigi Coviello
Klaver Mariano Flores González
Bandoneoner Stine Helkjær Engen og Anderson Perea da Silva
Violiner Santiago Zamboni og Gonzalo Lesta
Kørestolspladser sælges hos Ticketmaster på tlf: 7015 6565.

Læs mere