x

Jacob Nielsen BackstageKlaversalon
JYSK MUSIKTEATER, Teaterscenen
D. 08.10.2018 Kl. 19:30


Jacob Nielsens salon-koncept er en intens blanding af klavermusik og visuel formidling. På kort tid er dette anderledes koncerttilbud blevet særdeles populært i Silkeborg og omegn. Udover nærværet og velklangen med et koncertflygel helt tæt på, introducerer Jacob Nielsen værkerne med illustrationer, filmklip og live-kameraer - og fører på den måde publikum ved hånden og formidler den stolte klassiske klaverlitteratur på en afslappet, rørende og humoristisk måde.Gennemgang af aftenens værk med eksempler og illustrationer på lærredet i salonernes første halvdel, et glas rødvin i pausen - og gennemspilning i 2. halvdel.Mandag 8. Oktober 2018 kl. 19.30

FRÉDÉRIC CHOPIN - 24 præludier, Op. 28
Vinteren 1838-39: På et lille kloster i landsbyen Valdemossa nær byen Palma på Mallorca komponerede en dødssyg og tuberkuloseramt Chopin bl.a. sit berømte regndråbepræludium. Hør ved denne salon alle hans 24 vidunderlige og særegne præludier - et værk der i sin form er inspireret af Chopins store forbillede: J.S. Bach.

Mandag 26. November 2018 kl. 19.30

FRANZ LISZT - Sonate i h-mol
Franz Liszt, der var omtrent jævnaldrende med Chopin og Schumann, er om nogen den komponist/pianist, der har betydet allermest for, hvordan det moderne flygel har udviklet sig. Liszt bragte flyglet fra de intime saloner ind i koncertsalen - og eftersom han havde en slagkraft og en virtuositet som ingen anden på denne tid, måtte datidens flygelbyggere opgradere deres 'hardware' for at de kunne honorere Liszt's enorme klanglige formåen, der sprængte alle rammer for, hvordan et flygel kunne lyde!

Sonaten i h-mol er et af Lisz'?s allersidste og modne værker - iskold uhygge, kombineret med overjordisk skønhed og symfonisk fylde - et djævelsk svært stykke som indgyder ærefrygt hos de fleste pianister!

Mandag 18. Februar 2019

SERGEJ PROKOFIEV - Sonate for violin og klaver i D-dur Op. 94a
Jacob Nielsen får ved denne lejlighed igen besøg af Violinisten Tue Lautrup, hvor de sammen vil spille S. Prokofiev's friske og perlende 2. Sonate for violin & klaver. Et værk der blev skrevet i 1942 under et ophold i den Ksakhstanske hovedstad, Alma Ata, hvor han var igang med at komponere musik til filmen 'Ivan den Grusomme'. I sin fritid søgte Prokofiev adspredelse fra filmmusikken og gav sig i kast med at komponere en fløjtesonate. Et værk, der senere på violinisten Igor Oistrakhs opfordring blev versioneret til en violinsonate.

Unummererede pladser, Teaterscenen, Jysk Musikteater.

Billetpris pr. aften: kr. 125,- incl. 1 glas vin.Arr. JMTS