x

Brian McNeill Og Drones & Bellows
Månen / Kulturhus Bispen
D. 09.11.2018 Kl. 20:00

Kulturhus Bispen præsenterer:Koncert med Brian McNeill og Drones & Bellows
Dato: 09.11.2018 kl. 20.00

Unummereret siddepladsEn aften med Brian McNeill og Drones & BellowsDer venter publikum et varieret program med soloindslag fra både Brian McNeill og Drones & Bellows, men der er lagt op til at de to grupperinger finder sammen - specielt omkring de numre som Brian producerede på de 3 CD'ere han har produceret for Drones & Bellows samt det fælles CD udspil der blev udsendt i 2012.Drones & Bellows

En god cocktail af traditionel skotsk musik og melodier komponeret sidste år blandet på med skandinaviske harmonier og rytmer giver deres musik en umiskendelig nordisk feel.

Drones & Bellows er dristige og kan spille hurtigt, men de har ligeledes den fornødne selvtillid - mestendels mod - til også at spille slowairs.

Folk har fødder ikke rødder sagde Salman Rusdie. Og folk bevæger sig. Og finder nye rødder. Drones & Bellows musik er et levende bevis på den kreativi-tet som bevægelse kan medføre.Brian McNeill

Brian McNeill - født i Falkirk i Skotland i 1950 - startede sin musikalske løbebane meget tidlig med violinundervisning. De musikalske strømninger dengang fik ham dog hurtigt over på den elektriske guitar. Det var faktisk først i studentertiden at interessen for den keltiske musik blev vakt. Med udgangspunkt i denne interesse blev gruppen Battlefield Band dannet i 1969.

Brian spiller violin, bratsch, mandolin, cittern, bouzouki, guitar, concertina, bas og drejelire, men det er specielt hans evner som sangskriver (mest om Skotland fortid og fremtid) der længe har været anerkendt. Titler som ''The Yew Tree'', ''The Lads O'' the fair', ''Montrose'' og ''The Snow of France and Holland'', hører til de mest elskede af Battlefield Band's repertoire og ''The devil's only daughter'' vandt den fornemme engelske nationale ''Songsearch'' konkur-rence i 1987.