x

Forår Med Abrahamsen
Syddansk Musikkonservatorium
D. 03.04.2019 Kl. 19:30

Vi fejrer, at Hans Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019 og varmer op til den store fejring i Aarhus senere denne måned.

Abrahamsen var kunstnerisk leder for Esbjerg Ensemble i perioden 1988 ? 91, i en periode, hvor han skrev meget lidt musik. I de år tilførte han ensemblet en række berigende programmæssige perspektiver, iblandt dem også værker skrevet til ensemblet. Mange af dem var arrangementer af tidligere komponisters arv, blandt andet Carl Nielsen. Nogle af disse fremfører vi med denne koncert, side om side med nogle af hans skønne «miniaturer» for mindre besætninger.

Koncertens anden halvdel åbner sig så med østrigsk landlig romantik og Schuberts klaverkvintet fra hans store forløsende boheme-år. Schubert havde i 1818 mødt den karismatiske baryton Michael Vogl, som skulle blive en stor inspirator og ambassadør for Schuberts mange glitrende sange. Og det er også en sang, som har inspireret den sidste variationssats af Forellen-kvintetten, som han skrev året efter mødet med sangeren, og idet hans kunstneriske karriere tog fart.

Som en lille rosin i pølseenden tilbyder vi midt i programmet en lækker klavertrio af Lili Boulanger, lillesøster til den berømte, parisiske komponistlærer Nadia, og én af Europas lysende begavelser. Musikhistorien var ikke blevet den samme, hvis hun havde overlevet Crohns, som hun døde af i en alder af blot 25 år.

Pianist: Finghin Collins.

Arr: Esbjerg Ensemble